7.prosince 2008

PC a internet Virtual Application a Virtual Directory

V tomto spotu bych rád jednoduše popsal základní rodíl mezi pojmem Virtuální aplikace (Virtual Application) a Virtuální složka / adresář (Virtual Directory). Zásadně je rozdíl mezi těmito dvěma koncepty viděl v IIS 7 (tedy pod Windows 2008 Server nebo Windows Vista), ale vyskytuje se i v IIS 6.

Principiální rozdíl je v tom, že když vytvoříme:

  • Virtuální aplikaci (Virtual Application) v názvem "app" v rootu Default Web Site s adresou "http://www.exmaple.com", tak potom root této apliakce je "http://www.exapmle.com/app/".
  • Virtuální adresář (Virtual Directory) v názvem "app" v rootu Default Web Site s adresou "http://www.exmaple.com", tak potom root této apliakce je "http://www.exapmle.com/".

Následné rozdíly se potom projeví například v Aplikačním poolu, kde Virtuální aplikace má svůj vlastní Aplikační pool a běží tak jako samostatná instance Worker Procesu (w3wp.exe) a v případě například pádu jedné Virtuální aplikace nejsou ohroženy ostatní Virtuální aplikace.

Z hlediska programování je rozdíl patrný například tak, že když ASP stránka vytvoří Cookies, tak tato Cookies je platná pouze pro tuto Virtuální aplikaci.

v IIS 7 je rozdíl patrný na první pohled, protože pro zakládání těchto dvou složek jsou různé položky v menu. V IIS 6 je tato funkce schovaná pod kartou Vlastnosti virtuální složky (Properties), kde na úvodní záložce je položka Application name, která může nebo nemusí být vytvořena a právě tento rozdíl definuje, zda se jedná pouze o Virtual Directory nebo o Virtual Application.


Hledáte-li správce sítě nebo prostě nekoho kdo umí spravovat servery, hledejte na www.petr-hladis.cz

Přečteno: 3606x | Komentářů: 2x | Kategorie: PC a internet

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - KagUnaday@fmaill.xyzKagUnaday24. 5. 2023 11:41:00
2012; 135 619 627 <a href=https://finasterid.sbs>generic finasteride international</a>
2. GRAVATAR - Mundtouff@fmaill.xyzwSeyAK12. 8. 2023 23:28:00
See Atlantic Richfield Co <a href=https://prilig.sbs>priligy seratonin</a>

Reklama ETARGET:


Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]