21.října 2011

PC a internet Sdílení faxu z Windows Serveru 2008 R2 na Windows XP

Pořídili jste nový server s Windows 2008 R2 a k tomu máte staré Windwos XP klienty, kterí chtějí používat sdílený fax na serveru? A všechno vypadá, že by mělo fungovat, jen fax nic neodešlě? Tady je řešení problému:

Problém je v tom, že server je 64 bitový a stanice 32 bitová. V provní řade je třeba na serveru v tiskárnách ve vlastnostech faxu v záložce sdílení doplnit drivery pro 32 bitový sytém.

Dalším krokem je dokopírovaní potřebných knihoven na stanici s Windows XP. Pro kopírování musí připojený fax a zastavená služba Spooler. Knihovny je třeba nainstalovat z CD Windows 2003 Serveru. Protože není vždy po ruce, tak jsem si udělal kopii pro stažení tady. (Pozor na licenční podmínky !)

Následující soubory (FXSAPI.DLL, FXSDRV.DLL, FXSRES.DLL, FXSTIFF.DLL, FXSUI.DLL, FXSWZRD.DLL) je potřeba nakopírovat do %SystemRoot%\System32\spool\drivers\w32x86\3 místo stávajících.

Pak stačí zapnout spooler a můžete faxovat.


Hledáte-li správce sítě nebo prostě nekoho kdo umí spravovat servery, hledejte na www.petr-hladis.cz

Přečteno: 2764x | Komentářů: 1x | Kategorie: PC a internet

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - advarve@benjaminmail.xyzadvarve23. 4. 2023 8:01:00
The model captures the dynamics of recovery for the gut and oral microbiomes after antibiotics <a href=https://buycialis.skin>cialis online</a>

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]