8.září 2003

Vandrování 10. Československý potlach - Pozďatín

Ráno v devět jsem slíbil, že jak se vrátím z porady, napíšu postřehy z potlachu. Tak teď jsem se vrátil z poslední porady (ano opravdu je půl jedenácté večer) a jsem totálně grogy. Moc souvislého textu asi nezplodím, ale aspoň nejdůležitější postřehy a útržky.

První úplně nejdůležitější věcí, kterou nelze nechat bez povšimnutí celkový dojem. A ten můj je naprosto úžasný. Celkový dojem nekazilo ani napětí mezi pořadateli, kterému se díky té spoustě času, kterou strávili společně přípravou, nelze ani trošku divit. Celá akce byla do puntíku pěkně připravená a všechno z pohledu nás, kteří jsme se jen přijeli bavit, bylo naprosto super.

První věc, která ve mně rozlila vlnu radosti, nás potkala hned při příjezdu. Před parkovištěm stál Hodnej Péťa z Falešňáků a když nám ukazoval, kam zaparkovat, tak se tak hrozně krásně a mile usmíval.

Jakmile jsme dorazili k potlachovišti, uvítali nás u brány další kamarádi, stiskli nám ruku a předali cancátka a pamětní list.

Postavili jsme stany, obešli celý plac, pozdravili několik desítek kamarádů, vytáhli kytary a zapadli do přístřešků u stánků s občerstvením. Hráli jsme asi do tří do rána. Pak i mě únava zmohla.

Ráno mě z té zimy příšerně třeštěla hlava. Onáska taky. Prý asi z burčáku. To je divné. Pili jsme ho oba stejně :). Kolem poledního vyrazil Cmunda s 35 lidmi na výlet po okolí. Vrátil se za tři hodin v počtu čtyř lidí. Ostatní někde cestou ztratil. No jo - Cmunda. Já věděl, proč jsme raději vytáhli kytary a snažili se přepít bolest hlavy. Poradu šerifů jsem neabsolvoval, ale myslím, že jsem o tolik nepřišel.

Odpoledne jsem ztratil mobil. (Poprvé v životě !). Krteček z Brna volal Máje na potlach, ať mě najde a vyřídí mě, že můj mobil má Milda. Po půl hodině Mája našla Mildu. Můj mobil má už prý Číra. S úsměvem mi ho vrátil a já slíbil běžnou odměnu - půl litru rumu.

Dobrou zábavu si pak našel Onásek s Barim. Posílali malého Jejjeje (čti džejdžeje), za holkami, ať jim zjistí jejich telefon. Moc mu to nešlo. Pak poslali Martu. Marta se za několik vteřin vrátila a místo telefonu vedla sebou onu vytypovanou kamarádku. Když ji přivedla, tak se Jitka (tak se jmenovala) mile na Martu usmála a oznámila: "No však já je znám. To je Onásek se Sokolíkem." ??!!? To jsme začali zase vařit my z Onáskem, odkud nás může znát. "No jeli jste v červnu na vodu a ve vlaku jste hráli na kytary takovýmu kupéčku plnýmu holek. No a já tam seděla." A pak že ten svět není malej.

Pak se zavřeli bary a zapaloval se oheň. Přijel kamarád na koni se čtyřmi loučemi, ty předal kamarádům u ohně. Oni zapálily čtyři malé ohýnky. Jiní čtyři kamarádi zapálili svoje louče a s nimi pak za zvuku vlajky slavnostně zapálili oheň.

Po zapálení jsme strávili chvíli s Georgem v družném rozhovoru u baru. Po otevření kruhu jsme se přesunuli k ohni, vzali kytary a začali hrát. Na mě pak padla hrozná únava, kteroužto tělo ustálo, ale mozek již méně, takže konec již znám spíše z vyprávění. Když jsem šel kolem půl čtvrté spát, zjistil jsem, že nemám mobil. Prý jsem suše oznámil, že to nevadí, že ho Číra určitě najde a usnul jsem úplně.

Ráno jsem vylezl ze stanu a už vidím Číru, jak se mě směje přes půl louky a mává na mě mým mobilem. Tak už to mám za litr rumu.

Horší bylo, když za mnou začali hodil různí lidé, jestli teda platí ten odvoz, co jsem jim včera slíbil. Vyhrála Danča s Pepínem - zeptali se první. Ostatním jsem se už jen omluvil. Pak proběhlo poslední rozdání placek a slavnostní ukončení potlachu. Pomalu jsme dopili, dojedli, rozloučili se a kolem poledne jsme se vydali k domovu.

Celkově se mě to moc líbilo. Výborně jsem si zahrál, potkal spoustu známých a dobře jsem se bavil. Určitě děkuji všem, kde s touto úžasnou akcí pomáhali. No a závěrem mám několik zaručených podpultových informací, které jsem získal.

Potlachu se dle statistických informací účastnilo 1400 lidí. (Tedy přesněji prý asi 1401 - Pepíno se prý neregistroval :) Na potlach bylo nakoupeno 7300 piv a 2400 panáků rumu (tedy 73 beček a 120 litrů rumu). Nevím, kolik se čeho vypilo, ale v neděli kolem desáté ráno prý ještě 10 beček zbývalo.


Přečteno: 3743x | Komentářů: 3x | Kategorie: Vandrování

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - krtek9. 9. 2003 11:28:00
no to teda byla obrovská akce, ani to nevypadalo z těch fotek... Ale mohlo to být příjemný.
2. GRAVATAR - Malvinka@seznam,czMalví18. 9. 2003 22:33:00
Teda, já mám info, že tam bylo 1700 lidí + 1 (Honza se taky neregistroval:-)))
Ani se nedivím, že si toho moc nepamatuješ:-))) Paaa Malvík

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - agerolf@fmaill.xyzforcest7. 5. 2023 1:55:00
<a href=https://buyciali.cfd>buy generic cialis online</a> The binding is proportional to the amount of drug in the urine and can be detected through enzymes, radioisotopes, or fluorescent compounds

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]