13.října 2003

PC a internet Směšná ochrana audio CD proti kopírování

Společnost SunnComm vyvinula za několik milionů dolarů novou technologii ochrany audio CD proti kopírování. Celá ochrana funguje tak, že v audio přehrávači CD normálně funguje, ale pokud jej zasunete do PC, automaticky Vám spustí program, který Vám nedovolí CD kopírovat.

Bohužel ochrana byla během několika málo hodin po vypuštění prolomena. Prolomena je možná silné slovo, protože je to spíš výsměch než ochrana. Student Alex Halderman obratem napsal na internetu, že stačí podržet při zasouvání CD klávesu Shift, která dočasně zabrání automatickému spuštění CD. Stejně tak jde automatické spuštění vypnou trvale a nebo již spuštěný program sestřelit pomocí trojhmatu Ctrl-Alt-Del.

Společnost na Alexe Haldermana podala obratem žalobu za publikování postupů k překonání zabezpečovacích mechanismů, kterou po krátké době opět stáhla. Asi jim došlo, kdo je tady za hlupáka, a že to nemá cenu rozmazávat.


Hledáte-li správce sítě nebo prostě nekoho kdo umí spravovat servery, hledejte na www.petr-hladis.cz

Přečteno: 4490x | Komentářů: 4x | Kategorie: PC a internet

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - krtek13. 10. 2003 21:23:00
to je fakt vtipný.... Jak prosté.
2. GRAVATAR - core3. 12. 2003 20:00:00
funguje .-) fakt se smeju

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - IrocHus@cmaill.xyzUlcenly14. 5. 2023 9:16:00
Prior to running our final multivariable model, we tested several, clinically directed hypothesized interactions e <a href=https://ciali.sbs>cialis without a prescription</a> This outcome may have been due to lonafarnib induced membrane destabilization, caused by impaired protein prenylation, which, in turn, intensified oxidative damage caused by metronidazole
4. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzlUJtqRbK30. 8. 2023 14:00:00
<a href=http://tadalafil.top>cialis price</a> The mortality models have greater discrimination than the readmission models, indicated by c statistics, which, when estimated using patient factors only, are 0

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]