23.února 2004

Nechápu Alkoholismus v práci a v parlamentu

Tak nevím, ale ať to beru z kterékoliv stránky, tak práce poslance není v pravém slova smyslu práce, ale pouhá zábava a koníček. A navíc dobře placený.

Jedna z věcí, které nechápu je alkohol. Normální člověk, který přijde do práce podnapilý nebo nedej bože si najde v pracovní době čas, aby se opil, dostává automaticky výpověď. Ve většině případů dle §53 Zákoníku práce za porušení pracovní kázně zvlášť hrubým způsobem. Tato výpověď se píše do zápočtového listu a většinou má potom člověk dost vysvětlování při nástupu do nového zaměstnání.

Parlament ale není práce jako ostatní? Neřídí se snad zákoníkem práce? Jak je možné, že poslanec Petr Kott se již opakovaně v pracovní době opil, odešel domů a vůbec nikomu to nevadí? Nechápu.

Což mě přivádí na další úvahy, na které mé znalosti nestačí. A sice: Kdo je zaměstnavatel poslanců? S kým mají podepsanou pracovní smlouvu? Kdo jim může dát výpověď? Jaké jsou vlastně poslanecké smlouvy? Je poslanecká smlouva tajná, nebo se na ni vztahuje právo veřejnosti na informace?


Přečteno: 5120x | Komentářů: 5x | Kategorie: Nechápu

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - krtek23. 2. 2004 19:19:00
Peťo, moc pěkný článek, ale to slovo kázňe, to je fakt ostuda.
2. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík23. 2. 2004 22:44:00
To [1]: Opraveno. Bylo to tím, že jsem ze zákona kopírovat větu: "b) porušil-li zaměstnanec pracovní kázeň zvlášť hrubým způsobem." a špatně jsem ji opravil.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - Crow22. 3. 2004 21:32:00
nj.. je to tak..
4. GRAVATAR - abstinet@seznam.czSam Ouk19. 4. 2005 15:04:00
Humorem proti alkoholu!
Sledujte www.web.quick.cz/abstinet
Mnoho slastí střízlivost Vám přeje Sam Ouk
5. GRAVATAR - agerolf@fmaill.xyzforcest6. 5. 2023 8:02:00
<a href=https://cialiss.boats>buy cheap cialis discount online</a> Time intake of diuretics take them mid to late afternoon, six hours before bedtime

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]