29.září 2004

Články a zajímavosti Recept na mušle

Koupili jsme před časem v Tescu mražené předvařené vyloupané mušle. Dlouho nám leželi v mrazáku, než jsem se dneska v roztodivné náladě rozhodl, že je zkusím připravit. Dlouze jsem hledal na internetu a nakonec jsem zvolil recept, který uváděla firma Nowaco na obalu od mušlí.

Na másle jsem krátce orestoval rozmražené mušle spolu se šunkou pokrájenou na nudličky. Mám věci na másle docela rád, tak jsem máslem moc nešetřil. Po chvíli jsem to zalil troškou bílého vína – Vlašský ryzlink 2003 – protože dobrý pokrm přece nepokazím špatným vínem. Zaklopil jsem to celé pokličkou a dusil asi 15 minut.

Potom jsem přidal mražený hrášek a nakrájený vařený bílek ze tří vajec (v receptu sice psali dvě vejce, ale já mám vejce rád, tak jsem raději nešetřil). Celé jsem to trochu osolil a opepřil (použil jsem Cayenský pepř – nevím proč, ale je mému jazyku nějak sympatičtější). Pak recept radil ještě Estragon, o kterém si můžu nechat zdát, tak jsem tam šupnul kousek Tymiánu. Kápnul jsem trošku vody, protože docházela a s vínem jsem to raději nechtěl přehánět, a dusil několik minut, než hrášek změkne.

Mezi tím jsem v misce rozetřel tři vaječné žloutky (recept opět říkal dva, ale co s jedním žloutkem a navíc, když já mám ty vajíčka tak rád), 40g taveného sýra (použil jsem tři trojúhelníčky Apetita, což je asi 52g, ale když je víc žloutků, musí být i víc sýra). Celé jsem to naředil lžící oleje a troškou octa (recept doporučuje vinný ocet, ale bohužel zatím taky nevlastníme).

Jakmile byl hrášek měkký, vypnul jsem plyn a vmíchal žloutkovou směs do pokrmu.

A teď nastala ta nejhorší chvíle – ochutnat. Mám to vyhodit nebo to bude jedlé. I ejhle ochutnal jsem a zjistil, že je to prudce jedlé. Nechápu, jak jsem bez mušlí mohl doposud žít. Jenom než jsem napsal tento článek jsem byl dvakrát ochutnat a už se chystám znovu.

Jo a abych nezapomněl, v receptu doporučují podávat s těstovinami nebo bramborem, ale já mám pocit, že to sním jen tak.


Přečteno: 13401x | Komentářů: 10x | Kategorie: Články a zajímavosti

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Vozejk13. 9. 2005 15:48:00
...fakt sorry, ale zkusil jsem tvůj recept a byl to hroznej hnus. Asi máme úplně jiný chutový bunky...
2. GRAVATAR - breky24. 8. 2006 19:51:00
... aj ja som to skusil ... HNUS ...

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - anomihope2. 12. 2006 14:40:00
ja taky a bleeee...nechyta se to na musle orestovane na masle s kukurici a zahustene smetanou+maslo a nakonec susenej cesnek ale jenom trochu + bazalka...sezral jsem to jako med...a co k tomu? ryze
4. GRAVATAR - komar00619. 12. 2006 21:42:00
ani to zlouset nebudu, protoze dusit musle 15 minut, ne diky ja radeji orbitky...
5. GRAVATAR - kolo22. 2. 2008 13:30:00
no moc mi to nejede
6. GRAVATAR - Pátrač17. 6. 2008 7:04:00
dělali jsme to se ženou už asi 6x a je to super Mňamka díky za recept, na který jsem narazil v podstatě omylem když jsem hledal něco jak upravit mořské plody
7. GRAVATAR - martin.konig@volny.czMartin König13. 8. 2008 13:10:00
Ani já to nikdy vařit nebudu.
TAVENÝ SÝR? K mušlím? V tom případě jsi myslím zaponměl i na vegetu, druhou nejoblíbenější ingredienci univerzálních kuchařů.
Nic osobního, samozřejmě...

Reklama ETARGET:

8. GRAVATAR - vasoff21. 6. 2009 20:16:00
jeste u zadneho receptu + komentare jsem se tak skvele nepobavil. diky vsem a jdu hledat dalsi recept-nemam doma tavenak ;)
9. GRAVATAR - Kateřina18. 11. 2010 17:09:00
Tak trochu "potvory po česku" :-))
10. GRAVATAR - lada.janackova@gmail.comLada9. 12. 2010 15:31:00
Nic proti, ale do tohoto receptu jste ani musle pouzit nemuseli, nemohly byt citit. Michana vajicka na sunce s tavenym syrem. Opravdu chybi jen nejaka ta vegeta, ci masox, jak psal diskuter prede mnou. Pomooooc...
PS: Nepsal ten recept Babica??? To by odpovidalo...

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]