24.listopadu 2004

Úvahy Vánoce

Taky jste si všimli, že je přesně za měsíc jsou vánoce? Já dneska koukl na hodinky a zjistil jsem, že je 24. a tak za měsíc budou vánoce. Fuj.

Nemám rád vánoce. Nemám rád ten shon. Nemám rád ty nabručený lidi, co běhají po obchodech. Nemám rád to neupřímnou rozdávání lásky, která není. Vždyť lidi, kteří se mají rádi, to o sobě ví celý rok a ne zrovna na vánoce.

Koukám do archivu weblogu a snažil jsem se najít, co jsem psal o vánocích loni. Čekám, že tam najdu něco hodně podobného. A ono ne. Žádné pocity z vánoc tam nejsou.

Takže premiéra: Brr, nemám rád vánoce.


Přečteno: 3792x | Komentářů: 9x | Kategorie: Úvahy

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Richard H.24. 11. 2004 20:29:00
Tak to já se letos na vánoce po dlouhé době hodně těším. Budou totiž první, které prožijeme ve třech (zvěřinec nepočítám). A ještě víc na ty příští, to už by prcek mohl vnímat, že se kolem děje něco zvláštního. A ty ještě další - ty už si snad užije... ;-)
2. GRAVATAR - krtek25. 11. 2004 10:56:00
no tak to já mám stejné pocity jako sokolik, hjen to hlásám už celkem tak 5, 6 let. Ty davy lidí, co musí nakoupit dárky, taková ta nálada s koledama, každej se akorát za něčím honí a doma uklízí aby to bylo na Vánoce ready. Ale svátky mají být o klidu a míru. Když nebudou na večeři 4 chody, ale jen jeden, taky se všichni dobře nají. Když místo nervní nálady, že se nic nestíhá bude sem tam na koberci smítko a nebude utřený prach, který se stejně utírá normálně, tak to přece taky nevadí. Hlavně aby byl klid. A nejhorší je opravdu to pokratectví, jak jsou na sebe všichni milí. Pokud teda nejsou vynervovaní a stresovaní.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - babuse-jaguse @seznam.czPetra25. 11. 2004 12:02:00
Všechno je to kluci relativní. Berete to z pohledu že se lidi honěj. Pak se to nedá užít. Já mám Vánoce ráda. Uklízíme průběžně, tak proč se strhat před tím, všichni se dobře najíme z toho jednoho chodu, dáme si vínko rozbalíme dárky, podíváme na pohádky. ČLověk si z tradice musí umět vybrat to, co se mu na ní líbí. Když se nechceš honit, tak se nehoň. Taky mi vadí ta spousta lidí, tak nakupuju v časech kdy počítám, že jich tam moc nebude.o)
4. GRAVATAR - malvinka@seznam.czMalvinka26. 11. 2004 10:58:00
Mám pocit, že lidi šílej sotva nám léto zamává a listí se začne snášet na zem...a buch a už tu máme světélkující výlohy, baňky, stromečky....davy lidí, co sháněj všechno možný. Mám podobný pocit jako kluci, ....s kámoškou na gymplu jsme si udělali tradici, že si dáme dárečka někdy jindy než na Vánoce, proč si neudělat radost i přes rok....a vyšlo nám to, sice se nám všichni divili, když jsme si třeba v dunu dali dárečky jen tak, ale mi byly spokojený....a víte kdy mám vlastně nejradši vánoce, těsně před Štědrým dnem máme s dětma na klubovně Vánoční Mumraj..a když vidím, jak ty děti jsou spokojený a veselý, tak to jsou pro mě Vánoce. Pa Malvík
5. GRAVATAR - petr.karas@centrum.czKari26. 11. 2004 13:11:00
Sokolíku, mluvíš mi z duše. Každý rok k nám přijede bábí a to je: "Rychle to sněste, já se těším na dárky, rychle ty dárky rozdávejte, já se těším na ty co dostanu"... To mi je vždycky dokáže otrávit.
Pro mě by byly nejideálnější Vánoce kdy by byl klid, mí nejbližší rodinní příslušníci a kamarádi - kéž by to tak bylo - mi popřáli hezké Vánoce.
6. GRAVATAR - maja.zalesak@seznam.czMája-TAKI26. 11. 2004 16:41:00
Vánoce s dětmi člověk vnímá úplně jinak. Určitě není nic krásnějšího, než rozzářený oččička u vánočního stromku nebo při rozbalování dárečků. Při tom člověk rád zapomíná na všechny ty nepříjemný tlačenice v obchodech, nezvózní prodavače a tak ... Taky jsem vždycky před vánočními svátky ve fofrech(díky práci), ostatně jako spousta lidí, ale člověk by se měl umět zastavit i v tom největším shonu, protože jinak to s ním začne mávat a přestane ovládat svůj život. Určitě jsme brali Vánoce jinak, když nám bylo pět, než když teď jako dospělí(někteří jen plnoletí) doháníme termíny dokončení prací a nestíháme kupovat dárky pod stromeček... Samozřejmě ale nechci zpochybňovat, že si lidi mají dělat radost i jindy. Vánoce, jako takové jsou přece "oslavou narození Ježíška", čili hlavně křesťanským svátkem...
7. GRAVATAR - asymnHins@barrettmail.xyzasymnHins18. 3. 2023 7:54:00
dexone lannett levothyroxine ingredients Those figures, though, could pale compared to the potential economic damages jurors could award if AEG is found liable in Jackson s death <a href=https://cialis.boats>tadalista vs cialis</a>

Reklama ETARGET:

8. GRAVATAR - IrocHus@cmaill.xyzUlcenly11. 5. 2023 2:48:00
<a href=https://dapoxetine.buzz>buy priligy</a> If your eyes remain red for an uncomfortable amount of time after a burst blood vessel or if you experience any vision changes or pain of any kind, contact an eye professional such as the professionals at Advanced Eye Medical
9. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzvzivHY26. 8. 2023 3:27:00
<a href=http://tadalafi.cfd>cialis online purchase</a> Special care must be taken in patients having diseases that impair appropriate fluid intake or who are at an increased risk of water loss e

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]