3.ledna 2005

PC a internet Administrátoři a hesla uživatelů

S novým rokem jsme v práci udělali pár změn. Jednou z nich je změna uživatelských hesel. Sebrali jsme všechnu odvahu a uživatelům hesla nepřidělili, ale nabídli možnost, aby si svoje hesla při zachování komplexnosti 2k3 serverů zvolili sami a eventuelně si je kdykoliv dle potřeby změnili.

Teď ovšem nastal trošku problém v tom, jestli my, jako administrátoři potřebujeme znát jejich hesla. Šedá teorie Microsoftu tvrdí, že ne, protože existují různé delegace oprávnění, převzetí práv a eventuelně reset hesla. Na druhou stranu praxe mi říká, že většina našich uživatelů potřebuje několikrát do měsíce nainstalovat nebo nakonfigurovat něco přímo v jejich uživatelském profilu a resetovat jim pokaždé hesla je dost nemyslitelné.

Proto se ptám vás ostatních, jak řešíte tento problém? Znáte hesla svých uživatelů (popřípadě máte si je kde zjistit) a nebo to opravdu lámete přes koleno a nutíte uživatele, aby si základní věci pod svým profilem řešili sami?


Hledáte-li správce sítě nebo prostě nekoho kdo umí spravovat servery, hledejte na www.petr-hladis.cz

Přečteno: 3438x | Komentářů: 2x | Kategorie: PC a internet

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - KagUnaday@fmaill.xyzKagUnaday25. 5. 2023 7:27:00
<a href=https://vardenafila.skin>buygenericlevitraonlineusa</a> It was rosacea not alcoholism that made the storied comedian s nose look large, red and bumpy, because of an overgrowth of the sebaceous glands, he adds
2. GRAVATAR - Mundtouff@fmaill.xyzbgmGdBUQe13. 8. 2023 22:02:00
Five to 8 bed positions were used, with an acquisition time of 5 min for each bed position, starting from the pelvis and ending at the base of the skull <a href=https://propeci.buzz>finasteride 1 mg online pharmacy</a>

Reklama ETARGET:


Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]