23.června 2005

Aktuality Vítězové každoroční Ceny Stelly

Cena je pojmenována podle 81ti leté Stelly Liebeck, která se kdysi polila kávou a úspěšně za to nechala odsoudit McDonalda. Tento případ inspiroval ke každoročnímu vyhodnocení nejkurióznějších a nejúspěšnějších soudních případů v USA.

Bohužel se do loňského hodnocení nedostala současná kampaň teenagerů, kteří nyní houfně žalují McDonaldy, že po jídle u nich ztloustli.

5. místo (dělené)

Kathleen Robertsonová z Austinu, Texas, vysoudila $780,000 za zlomený kotník v nábytkářském obchodě, kde zakopla „…o pobíhajícího spratka“.

Majitelé obchodu byli rozsudkem dosti překvapeni, protože ten předmětný spratek byl syn paní Robertsonové.

5. místo (dělené)

19ti letý Carl Truman z Los Angeles, Kalifornie, získal $74,000 + léčebné výlohy, když mu jeho soused přejel ruku vozidlem Honda Accord.

Pan Truman si zřejmě nevšiml, že někdo sedí za volantem právě toho vozu, ze kterého kradl poklice.

5. místo (dělené)

Terrence Dickson z Bristolu, Pennsylvanie, opouštěl přes garáž dům, který právě vykradl.

Nepodařilo se mu ale otevřít dveře garáže, protože vypovědělo automatické otevírání. Zpátky do domu se taky vrátit nemohl, protože si zaklapl spojovací dveře z garáže do bytu.

Majitelé domu byli na dovolené a tak zůstal p. Dickson uvězněn v garáži 8 dní a přežil jen díky zásobě Pepsi a velkému pytli psích granulí.

Od vlastníka domu pak vysoudil náhradu za duševní újmu ve výši $500,000.

4. místo

Jerry Williams z Little Rocku, Arkansas, získal $14,500 + úhradu nákladů léčení, když byl napaden sousedovým psem beaglem.

Pes byl na řetězu a za plotem – tedy na dvorku svého pána.

Vysouzená náhrada byla poměrně nízká, protože porotě přece jen připadal ten pes poněkud vyprovokován, vzhledem k tomu, že p. Williams lezl přes plot na onen sousedův dvorek a po psovi opakovaně pálil ze vzduchovky.

3. místo

Filadelfská restaurace musela zaplatit panu Amberu Carsonovi z Lancasteru, Pennsylvania, náhradu ve výši $113,500 poté, co v podniku uklouzl na rozlité limonádě a zlomil si kostrč.

Limonáda se na podlahu dostala několik vteřin před popsaným incidentem, kdy ji p. Carson chrstl do obličete svému příteli během poněkud ostřejší výměny názorů.

2. místo

Kara Waltonová z Claymontu, Dealaware, vysoudila na nočním klubu v sousedním městě náhradu za to, že při vylézání z okna záchodu spadla na zem a vyrazila si dva přední zuby.

Stalo se tak proto, že pí. Waltonová se pokušela utéct ze záchodu bez zaplacení poplatku $3.50. Získala náhradu $12,000 + náklady na zubaře.

1. místo

Vítězem letošní soutěže byl p. Merv Grazinski z Oklahomy. Ten si koupil zcela nový obytný vůz Winnebago. Při cestě domů z fotbalového zápasu vjel na dálnici, nastavil automat na 130 km/hod, přelezl ze sedadla řidiče do obytné části a vařil si kávu.

Nebylo pak divu, že vůz opustil dálnici, havaroval a převrátil se. P. Grazinski se tudíž soudil s výrobcem, že v návodu k obsluze vozidla nebylo výslovně uvedeno, že toto se nesmí.

Porota mu přiřkla náhradu $1,750,000 plus zcela nový Winnebago Motor Home.

Výrobce pak skutečně v tomto smyslu upravil návod k ovládání vozidla pro případ, že by se na světě vyskytl ještě další úplný blbec a naneštěstí si opět koupil jejich vůz.

To je opravdu možné jen v Americe…


Přečteno: 3704x | Komentářů: 5x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - rozanek@seznam.czFilip Rožánek23. 6. 2005 10:50:00
Ceny v tomto textu nikdy uděleny nebyly - je to jenom hoax, viz: http://www.stellaawards.com/bogus.html
Pravé ceny, ovšem neméně střelené, jsou na http://www.stellaawards.com/
2. GRAVATAR - Vorkronor23. 6. 2005 11:22:00
Jo a navíc tenhle hoax koluje už pěknou řádku let.

Styď se :)

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík23. 6. 2005 11:45:00
[2]: Popravdě řečeno se ani nestydím, protože jsem vůbec nepočítal s tím, že by to byla pravda, ale spíš mě to pěkně pobavilo. Možná se tedy trochu stydím za to, že jsem si neuvědomil, že by to někdo považoval za pravdu :)

Oni zase v té Americe nejsou tak hloupí, jak bysme všichni chtěli :)
4. GRAVATAR - agerolf@fmaill.xyzforcest15. 5. 2023 15:34:00
The usefulness of the biosensor was further evaluated by analyzing urine samples spiked with different concentrations of TGF β1, and matrix effects were analyzed 179 <a href=https://propecia.mom>finasteride 5 mg for sale</a>
5. GRAVATAR - Mundtouff@fmaill.xyzXQjpsUruF1. 8. 2023 23:14:00
Only a few studies on the effectiveness of control strategies have been carried out in the USA, but not in Europe 192 <a href=http://prilig.monster>generic priligy online</a>

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]