8.března 2008

Aktuality Sinice v Brněnské přehradě

Včera skončilo vápnění Brněnské přehrady výpeným hydrátem, který byl měl zabránit množení sinic v letních měsících.

Brno vápnilo dno přehrady od 21. února až do 5. března. Za tuto dobu vzlétlo 240 práškovacích letadel, která rozprášila na 120 hektarů přehrady 48 tun dolomitského vápence. Podobné práškování proběhlo již na podzim v polovičním rozsahu.

Vápnění přehrady je pouze jedním z mnoha opatření, pomocí kterých chtějí odborníci spolu s vedením města a kraje docílit výrazného úbytku sinic a čisté vody v nádrži. Hlavní čištění přehradní vody proběhne v příštím roce, počítá se s provzdušňováním dna pomocí hadic a také se změnou skladby ryb, které v přehradě žijí.

Zdroj: www.brno.cz


Přečteno: 3308x | Komentářů: 3x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Příšerka 20. 3. 2008 12:25:00
Tak toto by doopravdy bylo super, je šílené, že místo kde by se dali v létě trávit hodiny sportem s využitím vykoupání, má takovou nevýhodu.
2. GRAVATAR - agerolf@fmaill.xyzforcest12. 5. 2023 22:17:00
Protein expression in tumor cells was scored by two independent observers <a href=https://vardenafil.top>levitra online</a>

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - Mundtouff@fmaill.xyzmJSxmdNqt29. 7. 2023 1:42:00
It may be reasonable to start beta blockers in patients with 3 or more RCRI risk factors; however, beta blockers should not be started on the day of surgery <a href=https://sildenafila.pics>viagra nitroglycerin</a> A common misconception is that alcohol interferes with an antibiotic s effectiveness

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]