20.května 2003

Aktuality Nemusí pršet, na plíseň na stropě stačí, když kape ...

Teče nám střecha. Nebo už spíš možná ani žádnou střechu nemáme. Ani nevím. Bydlím v družstevním čtyřpodlažním domě v nejnižším podlaží. V roce 2001 jsme si odhlasovali, že máme děravou střechu a že ji chceme z našich peněz, které máme ve fondu oprav vyměnit. Není problém. Někdo z družstva do jara 2002 pro nás vypracoval projekt a rozpočet nové střechy. Tento projekt také někdo na důležitých místech schválil a hlavně zaplatil za tuto střechu zálohu ve výši 120.000,- Kč.

Když se půl roku nic nedělo, svolali jsme schůzi nájemníků a pozvali zástupce samosprávy Antonína Prokše k objesnění dalších postupů prací. Vysvětlil nám dotčeně, že střecha, kterou jsme si my jako nájemníci odhlasovali je nevhodná a proto se pracuje na novém projektu střechy. Nakonec jsme se dozvěděli, že projekt je v podstatě hotov a stačí ho pouze na družstvu schválit a můžeme opravovat. Na schůzi byl přítomen i majitel firmy, kterou družstvo vybralo, který nás ujistil, že je schopen zahájit práce asi do týdne od schválení družstvem. Vysvětlil nám, že ani nepříznivé počasí pracem nevadí, protože se výměna provádí po částech a v případě dešťů je možno ji na den přerušit a potom dále poračovat. Hurá. Pan Prokš nám tedy závěrem sdělil, že kdychom nezdržovali svoláváním schůze, mohla se již střecha provádět, ale takto se její realizace o týden posunula, protože družstvo čeká na výslekdy schůze (cituji téměř přesně: "čekají, co si zase ti nájemníci vymysleli.")

Je to zvláštní, protože je téměř začátek léta a pořád se nic neděje. Rozhodně stojí za to se podívat, co mi udělal čerstvě vymalovaný strop v koupelně po první jarní bouřce. A to opět opakuji, že bylím v přízemí a nad sebou mám další tři byty. Nechci vidět jejich koupelny. Další zvláštností je, že pan Prokš bydlí v protějším domě, střechu má dávno vyměněnou, vyměňovala ji úplně jiná firma než ta, která ji má měnit nám.

Nemám odvahu se nikoho zeptat, do zaplatí škody vziklé vadnou střechou a už vůbec ne komu do kapsy jdou úroky z přes rok vyplacené zálohy 120.000,- Kč.

Tento přízpěvek píši celý z hlavy a nemám před sebou bohužel žádné zápisy ze schůzí a jednání, takže pokud jsou něteré informace trochu nepřesné, tak se omlouvám.


Přečteno: 3555x | Komentářů: 1x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - agerolf@fmaill.xyzforcest9. 5. 2023 10:40:00
<a href=http://dapoxetine.buzz>what is priligy tablets</a> Ideally, patients should be vaccinated against meningococcus at least 2 weeks before starting complement inhibitors

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]