2.dubna 2008

Aktuality Mám zlomenou ruku a zážitek z doktorů

Tak už je to tady. Už není pravdivé moje tvrzení, že jsem nikdy neměl žádnou vážnou nemoc ani žádný úraz. Mám zlomenou ruku. A mám z toho zážitek.

Asi před dvěma týdny jsem sedl na svou kobylku, která měla veselejší náladu a tak jsme se spolu postavili na zadní a spadli na zem. Nic vážného se nestalo, sedl jsem do sedla a jel ven. Když jsme se vrátili, trochu mě bolela přilehlá noha a namožený prst. Noha už je pomalu dobrá, zato prst mě po víkendu v Čermákovicích s motorovou pilou opuchnul a tak jsem se nechal přesvědčit, že půjdu k doktorovi.

Chtěl jsem začít u mé obbodní lékažky, ale sedělo tam šest nemocných lidí a já, protože nerad čekám, jsem se pod záminkou že bych ještě něco chytil vydal rovnou na polikliniku, kde mě na vrátnici poslali k ortopedovi.

Ortoped mě místo pozdravu požádal o třicet korun poslal na rentgen. Na rentgenu bylo moc lidí a tak jsem odjel a přijel za dvě hodiny. Byl jsem hned na řadě a za chvíli jsem měl v ruce zprávu, že mám zlomený 2.MTC - diafýza s palp. angulací a patrnou tvorbou periostálního svalku. (Co mám zlomeného, to vím, ale co znamená to okolo, to netuším. Jestli někdo víte, tak poraďte.)

A zpátky k ortopedovi. Chvíli na to koukal a pak volal na rentgen, aby mu řekli jak moc je to zlomené a co se mnou má dělat. Prý sádra. Nevyhnutelně a na čtyři týdny. Šupem na chirugrii.

Na chirurgii paní doktorku víc než můj prst zajímalo všechno kolem koní. Už nevolala na rentgen, ale poslala si sestru, ať jí donese snímek. Konečně jsem ho viděl - pěkně zlomené. Prý dáme sádru. Tak jsem začal paní doktorce vysvětlovat, že sádru klidně, ale maximálně na dva týdny a nejlépe kdyby mi aspoň dva prsty čouhali, abych mohl držet otěže.

Nakonec paní doktorka naznala, že se na sádru teda vykašleme, a že když už to dva týdny srůstá bez sádry, tak že už to bez ní dosroste a ať to nezatěžuju. Do zdravotního záznamu mi napsala: "SF nechce, bude dělat zkoušky na koně. Poučen o nutnosti klidového režimu ještě minimálně dva týdny." Nakonec mě ještě stáhla o další třicetikorunu a šel jsem domů.


Přečteno: 4084x | Komentářů: 6x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - 81.19.2.1502. 4. 2008 12:21:00
Jé, buď , že jsi neodešel třeba s nohou v sádře :o))
2. GRAVATAR - dita6. 4. 2008 8:38:00
a to že máš kamarádku v urazovce jsi zapoměl co?ta diagnoza znamená,že máš zlomený 2.MTC(metatars-článek) a svalek se tam začal tvořit protože už to bylo zranění staršího data.to si tělo vytvoří jako ochranu té zlomeniny.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík6. 4. 2008 11:34:00
Nezapomněl. Říkal jsem si, že když se to nedozvím dřív, tak mi to příští víkend povíš :-D
4. GRAVATAR - stána25. 8. 2012 16:30:00
mamzlomenouruku
5. GRAVATAR - Gaicibe@dmaill.xyzGaicibe20. 5. 2023 3:07:00
Anavar, on the other hand, does not promote muscle mass or strength gains as much as Dianabol does since it s mostly used for cutting cycles by those who want to lose fat while retaining muscles they ve gained from their previous bulking cycle <a href=https://cialiss.sbs>generic cialis from india</a>
6. GRAVATAR - meaceap@dmaill.xyzEloBYRFL7. 8. 2023 13:07:00
You can sprinkle no more than a total of 2 to 3 tablespoons per day on bread, cereals, soups, and salads <a href=http://finasterid.cfd>finpecia uk</a>

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]