19.července 2010

T.O.Pod psí skálou 8. výroční oheň T. O. Pod Psí skálou

Mája napsala zápis do kroniky z 8. výročního ohně T. O. Pod Psí skálou:

Tak se ve čtvrtek vydáváme nachystat náš výročák. Tentokráte ve složení Já, Sokolík a Onásek. Vyjíždíme ve čtvrtek ráno, abychom všechno měli hotové co nejdříve. Jedeme každý sám svým autem a tak než se tam sejdeme, uběhne taky nějaká chvilka. Hned se pouštíme do práce, protože udělat hranici a šáší zabere hodně času. Kluci jdou do lesa nařezat spadlé stromy, které tam leží už nějaký čas a já jdu s nimi, ale na šáší. Dokonce během odpoledne zvládli postavit i stan a plachty. Myslím, že za ten den jsme toho stihli opravdu hodně. Večer za námi přijíždí Silva se Sejmou a tak o zábavu není nouze. Horká medovina na boudě hřeje, i když okolo není nejtepleji.

Ráno se pouštíme opět do pilné práce. Tentokráte za pomoci holek, takže to jde pěkně od ruky. Během dopoledne máme nacpanou celou hranici a všechno co má stát stojí. Ještě nachystat dřevo na zatopení a je to. Mezitím vaříme i nějaký dlabenec a pak už jen vyčkáváme na kamarády, co se rozhodli přijet na flek o něco dřív.

Odpoledne odvážím děcka do hospody a sama pokračuju k domovu. Jelikož sem v hospodě nebyla tak nevím ani co se dělo nebo nedělo. Co vím tak Sokolík odjížděl pozdě v noci také.

Celé sobotní dění bylo pod záštitou Komára s Onáskem.

Já se nakonec vrátila i s Majahem v sobotu těsně po zapálení ohně. Kamarádi nás srdečně přivítali. Hned po příchodu mi dali do ruky horkou medovinu a ti nejbližší řekli co se dělo po celou dobu co sem tam nebyla. Takže můžu usoudit, že se všichni bavili jak v pátek večer tak i během sobotního odpoledne. Podle řečí sem usoudila, že byli nakonec zrušeny klasické soutěže a udělalo se soutěžní odpoledne pro děcka. Kdo teda vyhrál?? No přece všechny děti ;-)

Večerní oheň probíhal už docela klasicky dokonce došel i Ondra z Tulešic, což sem byla hrozně ráda. Asi ve tři ráno bylo u ohně vzhůru už jen pár lidí a k mému úžasu mezi nimi celá naše osada.

Já brzo ráno zase odjížděla a úklid zbyl na ostatních, kteří určitě byli ráno rádi, že si přispali.

No na to, jak byl pro mě celý potlach dost namáhavý, nakonec myslím dopadl moc dobře a my můžeme plánovat již devátý ročník, kde snad se mnou bude již malý přírůstek.

Mája


Přečteno: 2728x | Komentářů: 3x | Kategorie: T.O.Pod psí skálou

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - asymnHins@barrettmail.xyzasymnHins2. 3. 2023 12:07:00
However, with the potential for serious adverse reactions in nursing infants, it may be under the recommendation of the healthcare provider to discontinue nursing or discontinue the medication <a href=https://buycialis.hair>cialis 20mg price</a> Review of economic studies and budget impact analysis of ocriplasmin as a treatment of vitreomacular traction
2. GRAVATAR - Abilllync@beaumail.xyzAbilllync28. 4. 2023 17:07:00
I get 3 x the amount of meds for what I use to pay for one month <a href=http://acialis.sbs>cialis online pharmacy</a> They may; they may not, Dr

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzOPClUl13. 8. 2023 19:17:00
This involves having the patient bend forward at the waist while sitting up to avoid swallowing blood <a href=https://tadalafi.buzz>buy cialis online forum</a> From these words, we considered only the ones that occur in at least 0

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]