5.října 2003

Aktuality Kryštof vs. Tři policisté mrtví

Tak nám skončila policejní akce s názvem Kryštof. Údajně se vybralo téměř dva miliony korun na pokutách. Což je dost zvláštní, protože v úterý proběhla televizemi zpráva o 45 tisících pokutovaných řidičů. Proto už jen kdyby každý dostal 100 Kč pokuty (což je nejnižší možná pokuta), tak by celková částka byla 4,5 milionu korun. No někdo to zase trošku přehnal.

Můj subjektivní pocit je, že jsem v pondělí viděl neuvěřitelně moc policajtů na silnicích, v úterý jich tam ještě pár bylo a od středy už bylo vše zase normální. Nemohu se nezmínit, že mě se tato akce vyhnula a kupodivu mě nikdo nezastavil.

Jaký měla úspěch? Těžko říct. Za poslední víkend zemřelo na našich silnicích 22 lidí, což je dost nadprůměrné číslo. Na serveru novinky rozebírají všechny tyto smrtelné nehody tohoto víkendu.

Paradoxně asi nejdiskutovanější nehoda se stala v sobotu 4. října po čtvrté hodině ranní v Českém Těšíně v Jablunkovské ulici. Třicetiletý řidič vozu Mercedes, který měl v krvi 1,97 promile alkoholu se střetl s otáčejícím se vozidlem policie v rychlosti přesahující 150 km/h. Všichni tři policisté zemřeli. Opilý řidič je těžce zraněn, jeho osmnáctiletá spolujezdkyně vyvázla s lehkým zraněním hlavy. Devatenáctiletý spolujezdec vyvázl bez zranění, ale pro množství alkoholu v krvi byl odvezen na záchytnou stanici. K přivolaným policistům a lékařům se prý choval arogantně a vulgárně jim nadával.

V první chvíli jsem měl tendence se ptát, jestli není lepší takové lidi rovnou střílet, ale teď spíš přemýšlím, jestli na tom nebude daleko hůř, když s tím bude muset celý život žít. Každopádně by mě zajímalo, jak dlouho bude mít čas zpytovat svědomí v cele, než ho pustí mezi lidi. Usedne ještě někdy za volant? Usednou ještě někdy jeho spolujezdci za volant nebo do auta vůbec? Nedokážu si dost dobře představit, jak se s něčím takovým dá žít?


Přečteno: 3657x | Komentářů: 7x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - krtek5. 10. 2003 22:42:00
no o zpytování ve vězení bych asi moc nepřemýšlela, takový lidé mají většinou peněz na vyváznutí dost... A o svědomí se u nich asi moc mluvit nedá, podle jejich reakce po nehodě... (jasně že se musí počítat s určitým šokem atd., ale přece jen...)
2. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSoklík6. 10. 2003 6:16:00
No možná jsem najivní, ale zanili 3 policisty a podle mě se v tuto chvíli pro ně většina policajtů stává dost neúplatnýma.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík7. 10. 2003 17:25:00
Tak už máme přesnější výsledky: Přestupku se dopustilo 118 191 řidičů (z toho pod vlivem alkoholu jelo kolem jednoho tisíce a bez řidičáku řídilo tři a půl tisíce). Do akce bylo nasazeno 27 tisíc policistů. Na pokutách se vybralo řádově 40 milionů korun. Policejní akce stála navíc oproti běžným výdajům 10 milionů korun, takže zdá se na sebe vydělala.
4. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík7. 10. 2003 17:27:00
K zabití policistů - policie počkala, až řidič vystřízlivý a po vyslechnutí svědků označila za víníka nehody jednoznačně jeho. Za zabití tří policistů mu hrozí trest odnětí svobody až 10 let. Vzhledem k povaze činu se předpokládá spíš horní polovina sazby.
5. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík9. 10. 2003 9:32:00
Dle dalších zvežejněných informací měl opilý řidič v minulosti již dvakrát odebrán řidičský průkaz za alkohol za volantem.
6. GRAVATAR - IrocHus@cmaill.xyzUlcenly16. 5. 2023 10:34:00
<a href=http://propecia.mom>generic propecia no perscription</a> Most patients absorb enough ORS solution to achieve rehydration, even when they are vomiting
7. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzefuwVmOKI1. 9. 2023 2:12:00
<a href=http://acialis.buzz>cialis without a doctor's prescription</a> This consultation allows for individualised planning, including assessment of potential infective risk factors, which are summarised in Table 2

Reklama ETARGET:


Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]