6.února 2005

Kultura a hudba Ples SK Líšeň 2005

Včera se konal tradiční ples SK Líšeň. Bylo nás tam 20 a stálo to za to. Zahájení proběhlo jako vždycky u nás doma, kde jsme se všichni postupně sešli a po sedmé hodině vyrazili do Líšeňské Sokolovny. Je mou milou povinností sem zaznamenat, že Jiřík, který je pověstný svými pozdními příchody, přišel tentokrát jako první.

Na ples jsme dorazili před osmou a v danou chvíli jsme tvořili asi padesát procent všech návštěvníků. Obsadili jsme stůl a šli přepadnou bar. Tentokrát poprvé se stalo, že to, co jsem začal pít, měli až do konce. Nevím, jestli to bylo dáno malým počtem lidí, vyššími cenami a nebo už se to naučili, ale bylo fajn, že člověk nemusí za večer třikrát měnit druh pití.

Co se týče cen pití, tak mě mrzí, že se ceny neudrželi v takové rovině, jako když jsme na líšeňský ples začali chodit. První plesy pamatuji, že pití bylo výrazně levnější než v kterékoliv hospodě. Dnes (a posledních pár plesů) stál třeba Jelzin 0,05l 30,- Kč. Pro srovnání v běžné restauraci stojí kolem 25,- Kč a třeba na Oldies diskotéce na Šelepce stojí 28,- Kč. Na druhou stranu obsluha byla příjemná, šikovná a rychlá.

Kolem půl deváté začal ples a začalo se tančit. Hudba byla fajn a hrála podle mého názoru dobře. Jméno kapely nevím, ale pochopil jsem, že jsou odněkud z Modřic. Myslím, že na plese hráli už loni a letos měli akorát navíc zpěvačku. Ze svého okolí jsem slyšel dost výhrad k tomu, že série o třech písničkách jsou příliš krátké a by to příště rozhodně chtělo víc. Ale myslím, že jsme zodpovědně protančili celý ples a téměř nic nevynechali. Mě přišlo, že možná hráli málo klasických polkových a valčíkových sérií. Každopádně po půlnoční tombole už hráli pouze popové písničky a to jednu lepší než druhou, takže to bylo fajn.

Tombola byla jako každý rok docela bohatá. Hlavní cenou byla televize věnovaná firmou Elkat, a.s. My jsme vyhráli šampus a náš stůl ještě další dvě ceny a naše maminka vedle vyhrála dort.

To nejhezčí na celém plese bylo, že tam letos bylo málo lidí. Běžný počet prodaných lístků je 270 a letos se prodalo jen asi 210. To způsobilo, že na barech nebyli fronty a na parketě bylo i místo k tanci. Obzvlášť hezky potom zní, když si člověk uvědomí, že deset procent hostů jsme byli my. Malá návštěvnost byla dána asi tím, původní hosté plesu už na ples nechodí z věkových důvodů a noví žádní nepřibývají. Taky se ve stejném termínu konal ples v Podolí, a byla ještě nějaká akce na Holzové a Horníkové. Dalším důvodem asi je, že ples byl o týden později, něž normálně a ve školách byli v pátek prázdniny. Každopádně nejvíc jsem si všiml, že oproti loňským letem tam chyběli hlavně mladší ročníky. Myslím, že je to dáno tím, že spoustu mladých lidí plesy nebaví a dřív se tam přeci jen aspoň dobře a levně pilo. Další významnou chybou je podle mě propagace, která byla trochu také trochu podceněna.

Každopádně mě se ples líbil za poslední roky asi nejvíc. Byl takový fajn a celkově v pohodě. Myslím, že když vynechám experty od nás, co v bujaré náladě zkoušeli házet vypité panáky o zeď za sebe, a byli briskně pořadateli usměrněni, tak nebyla ani žádná ostuda, což snad bylo taky poprvé, od doby, co plesy znám. Já jdu příští rok určitě znova.

A co vy ostatní, co jste tam byli? Jaké jsou vaše názory?

PS: Máme i pár fotek, které jsou k nalezení v sekci fotoarchiv.


Přečteno: 4221x | Komentářů: 4x | Kategorie: Kultura a hudba

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolik6. 2. 2005 17:38:00
Mimochodem jsem si až teď přečetl, co jsem psal o líšeňském plese loni (doporučuji ke srovnání) a koukám, že se to moc nezměnilo a i moje komentáře jsou stále stejné :). Každopádně tento ples se mi líbil víc.
2. GRAVATAR - asymnHins@barrettmail.xyzasymnHins23. 2. 2023 9:10:00
<a href=https://buycialis.lol>cialis 20 mg</a> As many guys as post on the internet about not needing an AI with testosterone I can show you 10 guys that have gyno

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - Abilllync@beaumail.xyzAbilllync23. 4. 2023 14:32:00
<a href=https://propecia.mom>cost finasteride</a> infertility f 1 Surgery only 3, RT 1, VAC 18, VAC CAP 1, VAC RT, PVB 3, CAP VAC 1 21 19 2 1 6 3 4
4. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzHJeQpyil6. 8. 2023 22:49:00
According to the myth, 12 gods were having a dinner party in their heaven, Valhalla <a href=http://viagr.cfd>viagra prescription online</a> I went and called them

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]