3.července 2005

PC a internet Doplňky pro MS Office 2003

Většina BFU má na počítači nainstalovaný Office tak jak je v základní výbavě a umí ho používat dle mých zkušeností tak z 5-10%. Zmíním se tu proto o několika doplňcích konkrétně pro Office 2003, kterými lze tyto Office zajímavě rozšířit.

Kontrola české gramatiky

Před týdnem vydala společnost Microsoft doplněk, který umí kontrolovat českou gramatiku. Určitě všichni znáte klasické červené podtrhávání překlepů, když píšete ve Wordu. Píšete-li anglicky, často se objeví ještě podtrhávání zelené, které označuje chyby gramatické. Tato kontrola gramatiky je ale ve standardní instalaci pouze pro Angličtinu. Nyní lze z webu Microsoftu zdarma stáhnout tento doplněk i pro češtinu. Samozřejmě, protože čeština je jazyk zcela nelogický, neodhalí všechny chyby, ale na dost z nich dokáže upozornit. Pokud máte zájem o podrobnější recenzi, tak jeden z prvních tento doplněk recenzoval Yuhůů.

Odstranění skrytých dat

Dalším doplňkem pro MS Office 2003 a Office XP je Odstranění skrytých dat z dokumentu MS office. Tento doplněk je vhodné použít před publikováním hotového dokumentu veřejnosti. Odstraní z dokumentu komentáře, předchozí autory a editory, uživatelské jméno, souhrnné osobní údaje, značky revize, odstraněný text, verze, makra v jazyce VB, číslo ID sloužící k identifikaci dokumentu pro účely sloučení změn zpět do původního dokumentu, směrovací adresy, záhlaví e-mailových zpráv a komentáře ke scénářům. Osobně nevím, jak tento doplněk nalezne uplatnění, protože podle mě formát DOC (a jiná podobná zvěrstva) nemají sloužit k publikování dokumentů. Ale dost osobních výlevů. Důležité je poznamenat, že doplněk lze použít jak z menu MF Office, tak z příkazové řádky pro hromadné odstranění.

Překladové slovníky

Společnost Microsoft ve spolupráci se společností Lingea, s.r.o. připravila zdarma ke stažení překladové slovníky (anglicko-český, česko-anglický, německo-český a česko-německý). Po nainstalování stačí kliknout na libovolné slovo pravým tlačítkem a zvolit přeložit a dostanete jeho překlad zmíněných jazyků. Podle mě docela pěkný a užitečný doplněk.

Manuály a e-knihy o MS Office 2003

Na stránkách Microsoftu> lze také stáhnout knihy o MS Office v elektronické podobě. Jedná se například o Office 2003 - Tipy a triky pro praxi. Jedná se o PDF verzi knihy vydané nakladatelstvím Grada Publishing, a.s., která má zablokované tištění a je pouze ke čtení. Druhou sérií knih je Mistrovství v Microsoft Office 2003, kterou lze tisknout a je rozdělena na kapitoly podle jednotlivých částí MS Office.

Závěrem

Pro stažení všech těchto doplňků je nutno mí Product ID, které najdete tak, že v programu MS Word (nebo jiného MS Office produktu) kliknete na Nápověda a O aplikaci.

No, a pokud toto všechno víte a znáte, tak abyste nečetli zbytečně, tak mám závěrem žádost o radu. V MS Outlook verze starší než 2003 byla funkce, která umožňovala automaticky při odpovídání na email přidat kontakt do adresáře. V Outlooku 2003 mi tato funkcionalita moc chybí. Nevíte někdo, jestli tam je a kde by se dala najít nebo proč zmizela?


Hledáte-li správce sítě nebo prostě nekoho kdo umí spravovat servery, hledejte na www.petr-hladis.cz

Přečteno: 10034x | Komentářů: 10x | Kategorie: PC a internet

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - milos-gajzler@post.czKrteček6. 7. 2005 20:09:00
POkud vím tak tam "přidat do kontakt listu" je. Jen nevím jestli funguje automaticky. Toho jsem si nijak nefšímal.
2. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík6. 7. 2005 23:18:00
To asi jo, ale vetarší verzích byla možnost "automaticky přidat při odpovědi do kontaktlistu". A tu tam nějak nemůžu najít.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - spol@centrum.czspol8. 7. 2005 14:50:00
Jedinou možností, jak odstranit skryté vady v MS Office, je jeho odinstalování a přechod na některý ze sofistikovanějších a přívětivějších programů (např. OpenOffice.org). Vzhledem k dlouhodobému a masivnímu brainnwaschingu marketingového oddělení "malého&měkkého" však lze předpokládat, že v hlavách většiny "office dělníků", jež již nejsou (a je otázkou, zda kdy byli) schopni samostatného úsudku, budou nadále vládnout tmářské bludy a stále se šířící pověry o tom, že jediným správným officem je MS Office (... leda tak pro opice :-))
4. GRAVATAR - klik@centrum.cztom26. 9. 2005 13:51:00
možná si to pleteš s MS Otlook Express. tam je volba "automaticky ukládat do adresáře adresy osob jimž odpovím". potom v Opera e-mail client je to samozřejmost a v Mozziláckým klientovi tuším také. ale v MSO ani starších verzí jsem si toho nevšimnul.
pic tom
5. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík26. 9. 2005 15:06:00
[4]: Jo máš pravdu. Už jsem na to koukal a hledal a zjistil jsem že to asi opravdu bylo v OE. :( Škoda, že to v plným Outlooku není. Možná by to šlo naprogramovat jako nějaké AddIn. :)
6. GRAVATAR - HIPIK3. 11. 2005 19:30:00
Potreboval bych k tomu CD key pls
7. GRAVATAR - choutas@centrum.czpacey22. 4. 2006 7:58:00
ja taky!!

Reklama ETARGET:

8. GRAVATAR - asteway@baileymail.xyzasteway5. 3. 2023 21:31:00
The needles were then attached to an acupuncture machine model AWQ 104L, purchased from UPC Medical Supplies via electrodes and were stimulated for 20 minutes at a frequency of 10 Hz with 2 mA output, as previously prescribed 9, 14, 15 <a href=http://buycialis.autos>cialis price</a> 1 1, blood was sampled every 30 min through an antecubital iv catheter for 4 h to assess baseline gonadotropin secretion
9. GRAVATAR - Pefeldels@bernardmail.xyzPefeldels29. 4. 2023 22:53:00
OS, DFS and time to distant recurrence were calculated using Kaplan Meier estimates <a href=http://finasteride.one>proscar finasteride</a> Secondary pruritus ani has an identifiable etiology such as chronic diarrhea, fecal incontinence anal seepage, hemorrhoids, anal fissures or fistulas, rectal prolapse, primary cutaneous disorders e
10. GRAVATAR - meaceap@dmaill.xyzfJaBUuJ14. 7. 2023 20:44:00
We observed differences in recombination efficiencies between adult and newborn mice <a href=http://cial.buzz>can i buy cialis online</a> Outcomes of interest in the review were complete response return to normal endometrium, partial response change from atypical to non atypical hyperplasia and endometrial carcinoma

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]