20.září 2005

Aktuality VyVolení podruhé

Tak koukám, že na první spot o VyVolených jsou vesměs negativní reakce. Přesto se nenechávám nalomit a veřejně tady tvrdím, že je to jeden z nejlepších pořadů, jaké jsem poslední dobou viděl. A stejně tak tvrdím, že Big Brother je nejhloupější pořad, jaký jsem za poslední dobu viděl.

Začnu reakcemi na vaše komentáře. Nejdřív všichni ti, co píšete, že je televize na nic, a že ji sami nemáte. Je mi líto, že ne ni nemáte. On vám ji nikdo zadarmo nedá. Je třeba se o to přičinit. A tvrdit, že ji nemáte, protože v ní nic dobrého není? Jak to víte, když ji nemáte. Máte-li již tedy televizi a máte pocit, že máte dost jiné práce nebo zábavy, abyste ji vidět nemuseli, tak jsou v podstatě dvě možnosti: buď máte opravdu v životě štěstí a umíte žít naplno a nebo si jenom prostě neumíte zorganizovat čas. Ale nad tím se musíte zamyslet sami. Tolik k vaším reakcím.

A teď k samotným VyVoleným. VyVolení jsou výborný pořad. Ale člověk se musí umět na na tento pořad dívat. Pokud v tom hledáte klasickou situační komedii a divadlo s cvičenými opicemi, tak jste si spletli pořad. Pokud budu chtít vidět dobrý humor, budu koukat každý pátek před jedenáctou na ČT2 na Monty Pythonův Létající cirkus. Budu-li si chtít u televize příjemně odpočinout, pustím si každé odpoledne třeba MASH, což je podle mě jeden z mála sledovatelných seriálů. Ale ve VyVolených je potřeba hledat něco jiného.

VyVolení nejsou telenovela. Když v telenovele vynecháte deset dílů, tak se vlastně nic neděje a volně navážete tam, kde jste přestali. K pochopení VyVolených je třeba je sledovat docela pravidelně. Těžko můžete říct, že někoho znáte, když ho vidíte jednou za půl roku. Ale dost pravděpodobně to můžete prohlásit o někom, s kým trávíte několik hodin týdně po několik týdnů. A o tom jsou i vyvolení. Ne komedie o tom, co někdo udělá, ale aktivní škola psychologie, proč to dělá, jaké to bude mít následky a jestli je dobře nebo špatně, že udělá právě to, co udělá.

Každý ve Vile zvolil nějakou strategii a zdaleka není vůbec jasné, která je dobrá. Zatím vyhodili dva lidi a vždycky, když ukázali počet hlasů, nikdy jsem nebyl schopen si tipnout ve prospěch koho to je. A to byly vždy v poměru asi 1:10 - takže docela jasné vítězství. Myslím, že je dobré vědět, na co jak náš národ reaguje. Je lepší být za každou cenu svůj a jít hlavou proti zdi a nebo naopak snažit se být s každým za dobře a slevit raději ze svého názoru. Co se stane s těmi posledními třemi klaďasi, kteří skončí ve vile jako poslední? Ukáží se v jiném světle? Podle mě jsou toto všechno otázky, na které chi znát odpověď a které mě zajímají. A o tom jsou podle mě VyVolení. Ne o cvičených opicích.

A co si myslím o jednotlivých soutěžících? Tady je popis jednotlivých soutěžících tak, jak je vidím já v tuto chvíli:

  • Saša (24let) - Kluk, který si to podle mě ve vile užívá. Věřím, že on je venku úplně stejný. Stejně tak věřím, že vydrží ve vile dost dlouho.
  • Věra (38 let) - Přestárlá hysterka, která se neumí bavit. Snažila se ze sebe dělat někoho, kým není a nezvládla to. V sobotu vypadne. Nemá na to.
  • Hanka (29 let) - Tu jsem během té krátké chvilky nestihl poznat, ale přišla mi sympatická. Moc jsem nevěřil, že ji Regina převálcuje.
  • Emil (30 let) - Jednoduchej kluk, kterej si není jistý sám sebou, umí asi pracovat a moc toho o životě neví. Nevydrží dlouho.
  • Wendy (19 let) - Zakomplexovaná holka. Tlustá panna, která není škaredá svou tloušťkou, ale svou zakomplexovaností. Vypadne příští týden.
  • Michal (22 let) - Trošku podobný názor jako na Sašu. Míň si to užívá a víc přemýšlí. Ale taky mě přesvědčil, že je to jeho povaha.
  • Monika (20 let) - Je dost zřejmé, proč si mezi všemi vybrala právě Sašu. Je stejná. Život ve vile ji baví a tak si ho prostě užívá. Nevyhraje, ale vydrží dlouho. Mě osobně je sympatická.
  • Regina (27 let) - Tak to je případ sám pro sebe. Jsem přesvědčen, že neměla jednoduché dětství a to ji výrazně poznamenalo. Ale každopádně je dost sebevědomá a inteligentní, aby se taky udržela dlouho. Myslím, že jí pomůžou víc diváci, než spolubydlící ve vile. Není mi nesympatická.
  • Vlakdo (27 let) - Vladko má podle mě největší šanci na úspěch. Je inteligentní, charismatický, má svůj názor za kterým si stojí, ale přitom je velmi slušný a ohleduplný. Svým sklonem k hysterii mi trošku připomíná jiného mého kamaráda, který je také homosexuál. No jestli ho někdo vyhodí, tak jsem zvědav, kdo. Myslím, že největším konkurentem je mu Regina, ale ani ta nemá na to, aby ho vyhodila.
  • Honza (31 let) - Negativní člověk, který si stojí za svým názorem a jde hlavou proti zdi. Asi není špatný člověk, ale mezi lidmi nejsou tito lidé oblíbení. Divil bych se, kdyby nevypadl. A vybral si na to konkurenta rovného jeho sebevědomí.
  • Petr (27 let) - Ať už je pravda, že to ve vile všechno hrál, nebo ne, tak mě je nesympatický! Je mě nesympatický i tak, když zapomenu na celou vilu a vidím až ho teď. Možná je a možná není zlý. Ale na mě působí slizce.
  • Katka (19 let) - Malá naivní holčička. Krásná, naivní a hloupoučká. Snaží se mít všechny ráda. Ve vile zatím nikomu nevadí. Lidi ji moc nemusí. Až se jednou dostane do duelu, tak letí.
  • Rosťa (20 let) - Hodný, ale chybí mu vlastní rozum. Ještě musí v životě něco zažít, aby si vytříbil vlastní názor.

Na pustý ostrov bych si klidně vzal: Sašu, (Hanku ?), Michala, Moniku, Vladka, Katku a Rosťu.

Naopak bych si sebou nevzal: Věru, Emila, Wendy, Reginu, Honzu a Petra.

Názory na jednotlivé soutěžící sem nepíšu proto, abych vás přesvědčil, že takový opravdu jsou. Ba naopak mohou být úplně jiní a až na konci vyhraje někdo, do koho bych to teď neřekl, abych mohl přiznat, že jsem se spletl.

Tak co myslíte? V kom jsem se spletl?


Přečteno: 4484x | Komentářů: 15x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Markoff21. 9. 2005 1:42:00
no tak pod ten clanok sa mozem vcelku podpisat, zhodnem sa aj v tom vybere na ostrov a koho bych nevzal, aj ked tak negativne bych to nevidel petr a honza mi neprisli byt tak zli pokial im zrovna niekto neliezol na nervy, inak boli OK, emil je tiez docela v pohode len je slaboch, inak musim suhlasit s hodnotenim starej hysterky a zakomplexovaneho prasata + regine uznavam ze je to osobnost a v posl. dobe sa skludnila a je rozhodne lepsia ako menovane ale ked si spomeniem co stvarala, tak to naozaj nema uplne v hlave v poriadku, idealne zuctovanie najblizsie by bolo Vera vs Wendy, jedna lepsia ako druha, aspon by bola naisto prec (aj ked zase druhej by to zabezpecilo 2 tyzdne)

monika je inak tiez docela velka naivka a myslim ze moc rozumu nepobrala, tu nejak v oblube nemam, rovnako tak naivku inym sposobom katku posobiacu na ochranarske emocie muzskeho osadenstva

vyhru bych najviac asi doprial vladkovi, je to naozaj osobnost ktora vyzera ze sa nepretvaruje, vie sa spravat, ale aj povedat svoj nazor a ze je obcas hystericky, nuz kazdy musi mat nejaku slabinu, neskryva zlu naladu ale zase s nou neotravuje druhych nech ho lutuju

najdalej sa podla mna dostane vladko, sasa, michal, regina, katka a rosta, zvysok bude skor ci neskor nevyhnutne odpisany a skutocne sa rozhoduje o vyhre len medzi touto sesticou (na novych priselcov nemam nazor, osobne bych oboch vyrazil (hned po vere a mozno aj wendy) za to ze dosli do rozbehnuteho vlaku zvyhodneni voci ostatnym znalostami okoliteho sveta a tym ze si to tam neodmakali hadkami a pod.)
2. GRAVATAR - blog(lahváč)brouzdej.czRadim21. 9. 2005 1:43:00
"Nejdřív všichni ti, co píšete, že je televize na nic, a že ji sami nemáte. Je mi líto, že ne ni nemáte. On vám ji nikdo zadarmo nedá. Je třeba se o to přičinit. A tvrdit, že ji nemáte, protože v ní nic dobrého není?"

Sokolíku, brzdi. Televizi nemám a nekoupil jsem si jí, přestože bych mohl. Já televizi nemám, protože ji považuji nejen za žrouta času. Také je částečně neobjektivní, což logicky vyplývá z podstaty tohoto média. Na rozdíl od novin se redaktor musí vlézt do malého časového prostoru, takže často vynechává některé podle něj nepodstatné detaily.

Televizi tedy nemám proto, že ji považuji za poměrně nebjektivní médium. Také je výborným žroutem času a vyvolává až závislost. Člověk často přijde z práce, zapíná kouzelnou bedýnku a divá se na různě kvalitní pořady.

Takže TV nemám už několik let a nijak mi výrazně nechybí. Večer strávený s knížkou či něčím tvořivým je daleko lepší.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - blog(lahváč)brouzdej.czRadim21. 9. 2005 1:46:00
"Ale dost pravděpodobně to můžete prohlásit o někom, s kým trávíte několik hodin týdně po několik týdnů. A o tom jsou i vyvolení. Ne komedie o tom, co někdo udělá, ale aktivní škola psychologie, proč to dělá, jaké to bude mít následky a jestli je dobře nebo špatně, že udělá právě to, co udělá."

Chyba lávky. Pokud vím, většinou sleduješ sestřihy. A ze sestřihů si dost dobrý obrázek neuděláš. Pokud by jsi chtěl sledova VyVolené a zároveň mít pocit, že jsi jednotlivé aktéry opravdu důkladně poznal, musel by jsi soutěžící špehovat snad i přes webkamery.
4. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík21. 9. 2005 8:01:00
[2]: V tom případě jsi velká vyjímka mezi těmi, co psali, že televizi nemají. Rozhodně si taky raději vezmu knížku, než pustím televizi. Ale zase bych na druhou stranu televizi tak nezatracoval. Je potřeba si tam umět vybrat. Třeba výše zmíněný Monty Pythonův Létající cirkus je poměrně dobrý pořad.

[3]: To bych neviděl tak žhavě. Ono v těch sestřizích je většinou to nejdůležitější a nejzajímavější. Prima nemá žádný důvod zatajovat nějaké zajímavé scény. Krom toho občas taky mrknu na internet, kde je textově komentováno po minutách aktuální dění ve vile. Ono podle mě, i kdybys tam s nimi byl, tak na 100% nikdy toho druhého nepoznáš. V každém se můžeš trošku splést a každý se může trošku změnit. Takže rozdíl mezi sestřihy a realtimem už je podle mě zanedbatelný.
5. GRAVATAR - meridianus@centrum.czkrtek21. 9. 2005 13:42:00
no v článku je pár chybek, ale jinak s ním docela souhlasím. S tou televizí je to fakt dvojité, neb já ji mám a třeb ji celý víkend nepustím ikdyž jsem doma. Nebo naopak přijdu opravdu domů z práce a pustím ji, protože ji poslouchám např. u vaření, umývání nádobí apod. Ale myslím, že pokud člověk není slaboch, dokáže to udělat tak, aby "on ovládal tv a ne ona jeho". Co se týče neobjektivnosti médií, jsou všechna stejná, ať je to tv, noviny nebo inet. Vím to ze své vlastní zkušenosti.
Vyvolení, jsou pro mě zajímavý, ikdyž by mi opravdu občas stačilo si jen přečíst, co se děje ve vile. Petr si myslím už bude pro veřejnost negativec, ikdyby to tisíckrát hrál, ikdyž je pravda, že paměť člověka je opravdu ošidná a nakonec si lidi pamatují stejně jen tu tvář, ale už se jim nespojí s emocemi. Jinak si taky myslím, že vlado je na nejlepší cestě vyhrát, ikdyž já osobně tipuji Moniku nebo Michala. Nově příchozí neberu, zatím se nijak neprojevili. Věra je opravdu hrozná, hlavně když se o ní píše jak dělala šlapku a jak se nestarala o dceru, a ona vykládá o Regině jaká je to štětka atd.. Ale třeba to není pravda že? :-)
Náhodou by bylo zajímavé ji tam nechta, bo takhle vypadne jenda z posledních negativních postav. IOkdyž je fakt, že Wendy jak se s ní dala do kupy ji zdatně sekunduje. No ale možná bude i zajímavé sledoat všechny ty klaďáky jak se perou mezi sebou.. A taky si nemyslím, že by se do nejužšího výběru museli dostat jen ti hodní...
6. GRAVATAR - blog(lahváč)brouzdej.czRadim21. 9. 2005 22:31:00
"V tom případě jsi velká vyjímka mezi těmi, co psali, že televizi nemají. Rozhodně si taky raději vezmu knížku, než pustím televizi. Ale zase bych na druhou stranu televizi tak nezatracoval. Je potřeba si tam umět vybrat. Třeba výše zmíněný Monty Pythonův Létající cirkus je poměrně dobrý pořad."

Tak k tomu mám počítač a DVD mechaniku :o). A spíše než Monty Pythony šílím z Červeného trpaslíka. Počež: Nachystejte mi uzenáče, na snídani jsem zpátky.
7. GRAVATAR - meridianus@centrum.czkrtek22. 9. 2005 14:53:00
Červený trpaslík je klasika, ale knížky jsou ještě mnohem lepší než seriál, ikdyž ten bych taky brala :-)

Reklama ETARGET:

8. GRAVATAR - Kari24. 9. 2005 14:16:00
Hej, co máš proti lidem co nemaj televizi? Každej jí nepotřebuje k životu! A každej nemá takový peníze aby si ji mohl pořídit.
9. GRAVATAR - Sejma27. 9. 2005 11:02:00
Původně jsem se k tématu nechtěla vyjadřovat, ale náramně mě pobavili Tví "Viruální Vyvolení", jinak tuto přestřelku názorů nevnímám. BRAVO, Sokolíku, máš neméně zajímavý materiál ke studiu!

Jinak Vyvolené sleduji a to nejčastěji v případě, když jinde běží reklamy. Nejvíc mi vadí "moderátoři", jinak naprosto zbytečné postavy, protože tento pořad komentář nepotřebuje.
10. GRAVATAR - meridianus@centrum.czkrtek29. 9. 2005 14:33:00
to Sejma: no myslím že by občasné titulkyco se právě řeší nebo tak když je sestřih nebo live přenos z vily neškodily a btw - komentáře Libora Boučka jsou opravdu vtipné a vynikající - do teď jsem ho neměla moc ráda, ale je to šikula.
11. GRAVATAR - hrdinapavel@seznam.czbuki2. 10. 2005 12:53:00
Na tebe mám 1 stanovisko a jedno 1 doporučení: Seš debil a drž hubu
12. GRAVATAR - asteway@baileymail.xyzasteway4. 3. 2023 16:32:00
They have shown to be effective in lowering serum triglycerides up to 50; however, DHA can raise LDL C and HDL C <a href=http://buycialis.autos>buy cialis without prescription</a>

Reklama ETARGET:

13. GRAVATAR - Pefeldels@bernardmail.xyzPefeldels29. 4. 2023 2:03:00
Staphylococcus aureus is the sole pathogen in approximately 20 of cases <a href=http://buycialis.yachts>cialis online reviews</a> The following primer sequences were used in Q RT PCR experiments to detect mRNA expression levels of 29 cardiac developmental genes, plus Nipbl and beta 2 microglobulin
14. GRAVATAR - meaceap@dmaill.xyzETIhfqb13. 7. 2023 16:54:00
<a href=http://viagr.cfd>viagra canadian pharmacy</a> Owing to this, the risks and chances of Drug Drug Interaction DDI increases 1
15. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzmScyKHfo22. 10. 2023 8:38:00
More than that, Xingchen Technology is awesome The fourth generation lithography technology can be used not only for silicon wafers, but also for the development of more advanced graphene wafers and polymer carbon wafers in the future Ten years of technology Technology enthusiasts have bragged that the invention of any great technology will not only bring a little change to human beings, but will be an uproar <a href=https://acialis.sbs>best price cialis 20mg</a> Rectal bleeding, altered bowel habits, tenesmus, obstruction

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]