14.srpna 2003

Články a zajímavosti Internetové obchody

Nakupujete v internetových obchodech ? Nebo se jich naopak bojíte ? Chodíte raději po obchodech kamenných ? Nebo raději sedíte v teple počítače ?

Internetové obchody se v poslední době rozmáhají. Mě osobně se možnost nakupovat z klidného prostředí domova nebo kanceláře velmi líbí. Nesnáším davy lidí, fronty u pokladen, současné horko. Nevýhodou internetových nákupů je, že si zboží nemůžete osahat a nevíte, co vlastně kupujete.

Tento problém částečně řeší české zákony tak, že můžete do čtrnácti dnů od nákupu odstoupit bez udání důvodu a pokud vrátíte nepoškozené zboží, bude vám vrácena celá zaplacená částka. Dalším zajímavostí je, že pokud obchodník nemá na internetovém obchodě uvedenu informaci o tom, že můžete do čtrnácti dnů od nákupu odstoupit, automaticky se tato doma prodlužuje na tři měsíce.

Další složitou procedurou je provedení platby za zboží. Kromě zboží na dobírku neexistuje rozumný způsob jak objednané zboží zaplatit. Buď platíte předem a nevíte, jestli zboží dostanete a nebo naopak platíte po dodání, pak si zase obchodník nemůže být jist, zda zaplatíte. Existuje samozřejmě i teoretická možnost platit kartou, bohužel časké banky neumožňují obchodníkům takovéto platby přes internet příjmat.

Na co si dát při nakupování na internetu pozor ? Zkontrolujte, zda obchodník na webu uvádí svou adresu provozovny a své IČO (jak mu ukládá obchodní zákoník) a prověřte si, zda má správná živnostenská oprávnění. Rozhodně neplaťte předem, nejste-li si jisti solidnosti daného obchodníka. A pro mě daleko nejdůležitějším milníkem jsou reference na daného obchodníka. Například s Vltavou mám velmi dobré zkušenosti. Nebo knihy.idnes.cz mohu taktéž vřele doporučit. Sám jsem vytvářel internetový obchod s obrazy Galerie2002 nebo s elektrickými pojistkami pro ABB EJF.


Přečteno: 3477x | Komentářů: 1x | Kategorie: Články a zajímavosti

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - agerolf@fmaill.xyzforcest4. 5. 2023 18:43:00
19 A time course study at 7 and 14 days after AdVEGF transduction was performed to determine the appropriate time point for assessing MMP expression change induced by VEGF overexpression <a href=http://acialis.buzz>legit cialis online</a>

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]