29.ledna 2008

Kultura a hudba Charleyova teta

Tak jsme včera byli v divadle na Charleyově tetě. Přiznávám, že jsem netušil o čem to má být a čekal jsem spíše nudnější neznámý kus. Nutno říci, že se celé divadlo řezalo tři hodiny smíchy při opravdu dobré komedii.

Rozpustilá komedie, (a vůbec jedna z nejlépe napsaných komedií v historii divadla), o dvou oxfordských studentech, Charliem a Jackem, kteří se chystají pozvat dívky svého srdce na milostnou schůzku. Tu však s ohledem na svou stydlivost i možné snadnější získání obou dívek hodlají zinscenovat jako setkání s Charlyovou tetou. Zlomyslná náhoda spolu s dluhy, typickým to průvodcem studentských let v každé zemi a době, zaviní, že v roli Charleyovy tety vystoupí poněkud rozmazlený student Babberley.

Řada překvapivých situací a nádherný humor, vycházející z těch nejlepších anglických tradic, jsou spolehlivou zárukou kvalitní divácké zábavy s příjemnými ozvěnami nostalgie. Režie byla svěřena Gustavu Skálovi - (vzpomeňme na jeho – našeho „nesmrtelného“ „Brouka v hlavě“!).

Toto představení rozhodně mohu s klidným svědomím doporučit i těm, kteří bežně do divadla nezavítají.


Přečteno: 3422x | Komentářů: 3x | Kategorie: Kultura a hudba

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Zuzka29. 1. 2008 15:42:00
Vážně jsi si myslel, že to bude obyč divadlo? O tom snad slyšeli i ti co do divadla necodí. Já o tom četla a slyšela jen tu nej... recenzi. už se těším až půjdeme také.
2. GRAVATAR - Příšerka29. 1. 2008 16:16:00
No, musím přiznat, že tento divadelní kus, je jeden z nejlepších,co jsem mohla vidět. Nevím, jaký je v podání brněnských herců, ale v podání Hrušínského - prostředního je to idieální komedie.

Každému vřele doporučuji :-)
Ahoj Příšeří

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - KagUnaday@fmaill.xyzKagUnaday23. 5. 2023 16:06:00
When given to pregnant rabbits, during organogenesis, non dose related increases in incidence of fetal malformations and skeletal variations were observed at the lowest dose tested 25 mg kg day, approximately equal to the MRHD on a mg m basis and greater <a href=https://finasterid.cfd>dutasteride vs finasteride 2014</a> Ackman and is extremely disappointed that his letter was released to the media at the same time that it was sent to the Board

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]