2.července 2005

Vodáctví Návrat z Expedice Lochness

Tak jsme se včera večer vrátili z Expedice Lochness, což je krycí název pro Vltavu 2005. Ve srovnání s minulými akcemi mohu o této Vltavě říct, že byla jedna z nejmokřejších (co se počasí týče), ale zato asi jedna z nejvydařenějších. Aspoň mě se fakt moc líbila.

Vyrazili jsme v pondělí vlakem ve 13:25. Předtím jsme se sešli ještě u Mika a dali na posilněnou Pivouše a do vlaku jsme si koupili nudle u Ťamanů. Měli jsme rezervačku na na kupé, která se nakonec ukázala zbytečná, protože vlak byl poloprázdný a my seděli stejně jinde. Navíc jsme měli rezervačku pro 18 lidí, protože stojí 180 Kč, kdežto pro lidí 8 stojí asi o stovku víc. Zvláštní, ale vždyť jsou to České dráhy. I do jednoho kupé jsme dali zavazadla a do druhého jsme se vmáčkli my a vytáhli kytary. Za zvuku kytar jsme dojeli až do Budějic, kde nám navazoval vlak na Rybník a odtud další Do Vyššího Brodu - Klášter.

O půl osmé jsme se ubytovali a obsadili kiosek. Martin koupil Šampus a přiťukli jsme si na šťastnou plavbu. Pak jsme vytáhli kytary do noci hráli. Nejhezčí pocit mám z toho, že se nám po čase s Ondrou podařilo rozezpívat téměř celý kiosek. Po chvíli se k nám přidal ještě jeden kytarista s kytaristkou, ale hráli spíš víc pop a rock než moje oblíbené folkárny, takže jsem si jen tak v klidu dobrnkával. Kiosek o půlnoci bez varování zavřel a po chvíli i zhasnul, tak jsme se vydali spát.

Ráno jsme vstali, tak jako ostatně celý týden, kolem osmé a posnídali (já - Pivouše, zelenou a koblížek). Přesto, že se všichni těšili, tak se mě podařilo je přesvědčit, že správný vodák před desátou nevyjíždí a jak jsme o půl desáté vyrazili pro lodě, které se půjčují vedle kempu a asi v půl jedenácté jsme vyrazili na vodu.

Vltava 2005 - Účastníci expedice Lochness před vyplutím

Vyjeli jsme docela v pohodě a dojeli až k jezu u Bílého mlýna. Je to docela pohodový jezík, tak akorát na první vyzkoušení. Cvaknout se podařilo Ondrovi, který vůbec netušil, co ho čeká a hlavně potom Janičce s Martinem, u nichž jsem to nečekal. Ale co, vylili vodu a jelo se dál.

Vltava - Jez - u bílého mlýna

Dál nás čekal Herbertov. Po té, co jsem se tam loni málem utopil, když chyběla dřevěná lávka a já se to pokusil sjet po jezu vlevo a po cvaknutí jsem nebyl schopen asi čtvrt hodiny vytáhnout loď z vody proti silnému proudu, to byla letos lambáda, protože nová lávka je o poznání širší než stará a není na ní co pokazit. Bravurně ho sjeli i ostatní.

Vltava - Jez - Herbertov

Když jsem přijeli do Rožmberka, zčernala obloha začalo se blýskat. I zašli jsme na oběd do hospody a udělali jsme moc dobře, protože přišla průtrž mračen, která trvala s malýma přestávkami asi 4 hodiny. Už jsme říkali, že zakotvíme v Rožmberku, když jsme se s Martinem hecli a přesvědčili ostatní, že to natáhneme až na tu Pískárnu.

Vltava - Jez - Dolní mlýn

Jez v Rožmberku dali taky všichni a pak jsme si mákli, ale stihli jsme to asi za dvě a půl hodiny (asi 16 km). Na Pískárně jsme zakotvili o půl osmé, postavili stany a opět obsadili kiosek. Zkoušeli jsme hrát na kytary, ale hlasivky pomalu odcházeli. Ale i tak jsme to minimálně do půlnoci vydrželi.

Ráno nás probudilo slunečné počasí, které nás před osmou vyhnalo ze stanu (teda kromě Janičky, která statečně spala kde to jen trochu šlo a jak dlouho to šlo). Nasnídali jsme se a začalo se zatahovat. Sbalili jsme se, než začalo pršet a v deset vyráželi do deště směr Krumlov. Protože to v dešti jede nějak rychleji, tak jsme za chvilku zvládli olej u Papíren Větřní a bravurně sjeli Šanghajský express - Pečovský mlýn.

Vltava - Jez - Pečovský mlýn - Větřní

Pak následovala Papouščí skála, kterou také dali všichni, i když kytaristi místo pádlování a kormidlování spíš chytali kytary, aby jim nevyskočily z lodi.

Vltava - Jez - Konopa - Nové spolí - Papouščí skála

Kolem poledne jsme kotvili v Krumlově. Přestávalo pršet. Martin se zvládnul vykoupat při přistávání i s kytarou, se kterou se snažil vystoupit na břeh ve chvíli, kdy loď narazila do břehu. Je tam docela hloubka, takže šel i s hlavou. A mohl za to, samozřejmě jak jinak, Háček. Sotva jsme postavili stany, začalo zase pršet. Děcka se byli převléknout a osprchovat a já se zatím sušil ze vnitř svařákem s rumem. Pro velký hlad jsme vyrazili i za deště do Krumlova na jídlo. S jednou chybou se nám podařilo nakonec najít oblíbenou pivovarskou pivnici, kde jsme se dost levně nadlábnuli.

Účastníci expedice Lochness v Krumlově

Holky pak vyrazili do města a ostatní jsme se vraceli do kempu. Chvíli jsme se natáhli a večer jsme se postupně sešli v kiosku s kytarama. I hráli jsme opět až do zavření kiosku. Střídavě mezi tím pršelo. Když jsem se kolem druhé vydali spát, došli jsme ke stanům a začalo pršet. Já si jen pamatuju, že jsem zapnul stan a začala šílená vichřice a bouřka. Po čtvrt hodině se to trochu uklidnilo a usnuli jsme.

Ráno jsem zjistil, že jsme jako jediní přežili vichřici a ostatní mají ve stanu bazén a snaží se spát v kiosku na stolech. Začalo to Janičkou, které uletěl kousek stanu a jak se ho snažila zapnout volala o pomoc. Ostatní, jak se jí snažili pomoc, rozepnuli stany a v tu chvíli tam měli rybník. Tak všichni v noci evakuovali. Naštěstí na ně byli v kiosku hodní a otevřeli a uvařili jim čaj a grog. Taky tam hořel samozřejmě v krbu oheň, tak se aspoň měli kde sušit. Asi to byla podle vykládání a zápisků v lodním deníku dost zajímavá noc.

Janička s Martinou to ráno zabalili a vyrazili přes Krumlov na vlak. My jsme se hned v deset spustili na vodu, dokud bylo pěkné počasí (čímž myslím, že aspoň nepršelo, i když teplo vypadá jinak). Nesjízdný jez na Rechlích jsem chtěl přetáhnout klasicky zleva, ale nějak jsem nestihl zastavit a tak se ukázalo, že byl docela sjízdný. Po mém vzoru to vzali i ostatní. Jediný problém byli dva obrovské šutry, mezi které se člověk musel dole trefit, i když je neviděla loď se stejně n 10 cm vody nedala řídit. Ondra štěstí neměl a mimo to, že vykoupal, si ještě o jeden šutr pěkně natloukl. Já se koupat sice nechtěl, ale zkušeně, podle vzoru Mitche Buchanona, jsem skočil ondrovi pro loď.

Vltava - Jez - Na Rechlích

Dál následovala Lira. Protože bylo oproti loňsku míň vody, čekal jsem že bude docela v pohodě. Chyba. Cvakli jsme se ani nevím jak. A za náma mimo Ondru, který byl lehký, úplně všichni. Ztrátu utrpěla jedna moje bota, která uplavala neznámo kam. Ostatní jsme všechno zachránili a vylili vodu. (To, že nám zateklo do pytle s oblečení, je věcí vedlejší, to jsem zjistili až v kempu.) Slyšel jsem něco o tom, že tam snad přidělali dolů dřevěnou desku a zvětšili tak vlnu, která je pod jezem, ale nevím, co je na tom pravdy.

Vltava - Jez - U Liry

Mrázkův mlýn je dost jednoduchá a začátečnická retardérka, tak jsem doufal, že tam není o čem mluvit. I přesto se opět podařilo Martinovi s Gábou se cvaknout.

Vltava - Jez - Mrázkův mlýn

Pak následovala Jelení lávka, která bývá obvykle nejtěžší. Letos se mi zdála dost jednoduchá, protože pro nedostatek vody se dala sjet i prostředkem a bravurně jsme ji zvládli všichni. Pod lávkou jsem si vybral z množství uplavaných bot jednu pravou Adidasku, který mi seděla a jeli jsme dál.

Vltava - Jez - Jelení lávka

Martin docela spěchal (dělali jsme si z něj legraci, že se snaží přejet vlastního Háčka) a Ondra si jel svým tempem taky docela rychle, takže nám brzo ujeli a tak jsme s Lendou a Douškem srazili lodě a pomalu celou cestu soulodili. Stavili jsem se u Mariny na Pivouše a párek. Cesta utekla docela překvapivě rychle. Čekala nás už jen retardérka před Zlatou korunou. Snažil jsem se jim vysvětlit, že je to jednoduchá retardérka, která ale dole háčka docela nahodí. Prý jako vždycky. Dole Borůvka pochopila, že když říkám nahodí, tak myslím NAHODÍ. Doušek si zkoušela zadáka a absolvovala svůj první jez jako zadák. Vzhledem k tomu, že jeli dost křivě, tak je to ani nenahodilo a bravurně sjeli.

Vltava - Jez - Zlatá Koruna

V Koruně byl trochu podraz, protože staví nový most a tak tři čtvrtě řeky přehradili a nechali levým krajem úzkou průrvu, kde uprostřed ještě stál pilíř, kterou bych nazval středně těžkým jezem. Moc jistý jsem si nebyl, ale sjeli jsme i my, i Doušek. Jak jsem potom zjistil, tak to zvládnul i Martin i Ondra, ale zato stálo koukat na ostatní vodáky, kde každý druhý skončil ve vodě.

Celá Zlatá koruna je úplně nová. Část pozemku patří někomu jinému a vystavěli tam obchod a kiosek a stávající kiosek je celý nový - asi 5x větší a má nové záchody. Zakempovali jsme a vysvitlo sluníčko. To bylo jediné štěstí, protože jsme měli komplet všechno oblečení mokré. Najedli jsem se, usušili, odpočinuli, posbírali dřevo na oheň a šli hrát volejbal. Z volejbalu se po chvíli stal fotbal - holky x kluci - a docela dobře jsme se zpotili. Holky myslím vyhráli. (Lenda měla Kanady) Dali jsem si v kiosku Pivouše, koupili v obchodě nějaké víno a kolu, rozdělali oheň, a pařil a hráli na kytaru až do noci.

Ráno jsme opět vstali do deště. Posnídali a v mírném dešti jsme se sbalili a před polednem vyrazili na vlak. Nádraží je docela daleko a tak jsme, sic s velkým údivem, ale s povděkem přijali nabídku kolemjedoucího auta, že nám vezme bagáž a holky na nádraží. Bez věcí se šlapalo o poznání lépe a tak jsme za chvíli byli na nádraží a už jsme nasedli na vlak k domovu. V Budějcích byla ještě hodinu pauza na přestup a pak už hurá do Brna. Cestou jsme postávali a byli spíš unavení. Ondra si hrál s foťákem a tak jsou mezi fotkami dost zvláštní věci.

V Brně jsem se rozloučili a vyrazili každý rychle k domovu. Mezi věci, na které jsem se všichni těšili zazněla hlavně: postel, vana, jídlo a záchod. Na nádraží jsme ještě potkali nezávisle na sobě Onáska a Kačera. No i přes všechny ty deště to byla jedna z nejhezčích vod, co jsem jel a jsem rád, že jsem potkal tuto novou partu fajn lidí, a že dřív, než se příští rok sejdeme na další vodě, uděláme ještě spoustu společných akcí.

Bylo toho ještě spoustu, co se na vodě stalo,takže doufám, že mě ostatní účastníci postupně doplní v komentářích pod článkem.

Fotky jsou k vidění ve fotoarchivu.


Přečteno: 7593x | Komentářů: 56x | Kategorie: Vodáctví

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Borůvka4. 7. 2005 13:33:00
Tahle Vltava byla opravdu velmi vydařená, i přes téměř "nepovedené" počasí. Jsem moc ráda, že jsem se zúčastnila :)
2. GRAVATAR - Janka4. 7. 2005 20:03:00
Vždyť jsem v té hospodě usnula jen dvakrát:-) Jako doplněk k tomuto nezaujatému článku bych chtěla napsal ryze zaujaté povídání s citacemi s "deníku":-)

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - Lenda4. 7. 2005 21:22:00
Dřív než se vyjádřím k akci, budu muset z ní asi ještě vystřílivět, jinak fakt nevím, jak by se mohlo stát, že vidím v Janiččině příspěvku CHYBU!:o :)
4. GRAVATAR - Borůvka5. 7. 2005 18:50:00
Buď vklidu, asi taky potřebuju vystřízlivět, páč já vidím chybu i v Tvém příspěvku :)
5. GRAVATAR - Janka5. 7. 2005 20:39:00
Já jsem Ti jen chtěla udělat radost:-) Ne...kecám...přiznávám, že jsem se krutě a neomluvitelně překlepla:-) Ale zato v tom článku je takových "překlepů" víc...pozdravujte Sokolíka:-)
6. GRAVATAR - Lenda5. 7. 2005 20:55:00
Neboj Borůvko, to nejsi opilá, v textech který píšu já, se chyby vyskytují běžně, ale počkej až si někdy budeš psát s Janičkou, která Ti v KAŽDÉ větě najde minimálně 1 chybu a upozorní Tě na ni...:)
7. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík6. 7. 2005 9:20:00
To je teda koukám diskuse k tématu. :)

Reklama ETARGET:

8. GRAVATAR - milos-gajzler@post.czKrteček6. 7. 2005 20:24:00
Sokolíku zřiď si tu ještě část DISKUZE. Koukám že by se ti tu opravdu hodila. :-)
9. GRAVATAR - Doušek7. 7. 2005 22:50:00
Tak mě se na chyby ani nedívejte,protože skončila škola a já vypínám mozek:-). Chtěla jsem jen napsat, že tahle expedive byla vydařená a ráda si ji v budoucnu zopakuji.
P.S. Všechny informace (př: kdo se udělal, co dělali Leňa s Veldou večer ve stanu:) atd.) najdete v lodním deníku, do kterého jsme všichni pečlivě zapisovali po celou dobu naší plavby, samozřejmě je k dispozici(u mě).
10. GRAVATAR - sokolik@sokolik.czSokolík8. 7. 2005 11:43:00
[9]: Jestli ho máš kde nascanovat nebo mi ho někdy půjčíš, tak ho se klidně pověsím taky, ať je k dispozici všem.
11. GRAVATAR - milos-gajzler@post.czKrteček8. 7. 2005 17:34:00
PLS. Rád si počtu, žádám zápůjčku. :-)
12. GRAVATAR - Janka11. 7. 2005 21:31:00
Vzdávám se, odteď se na vás budu pořád jenom usmívat a nechám vás upadat do bahna negramotnosti:-) Zdravým fšecky...

Reklama ETARGET:

13. GRAVATAR - Janka12. 7. 2005 20:57:00
Teda sem se všichni už bojí psát nebo co:-( Já už fakt ty hrubky nevidím...gramaticky jsem oslepla...:-)
14. GRAVATAR - onasek 6. 6. 2006 17:01:00
hmmmmmmmmmmm ja se taky koupu
15. GRAVATAR - onasek6. 6. 2006 17:17:00
to ja si pamatuju ze jsem tam jednou krakoral az do rana teda asi jen do 3 nebo4 to uz davno
16. GRAVATAR - joycled@barrymail.xyzAttaima31. 8. 2022 20:09:00
Serve on a bed of warm marinara sauce, topped with fresh basil, passing extra marinara sauce on the side, if desired <a href=http://cialisfstdelvri.com/>generic name for cialis</a> To be included on this list, dietary supplements must contain substantial quantities of the most potent substances
17. GRAVATAR - Alkaddy@barrymail.xyzAlkaddy2. 9. 2022 23:26:00
When taken once a day CIALIS allows you to obtain an erection, when sexually stimulated, at any time point during the 24 hours of the day <a href=https://buypriligyo.com/>generic priligy online</a> It s important to note that you may not see results after the first dose; subsequent doses often prove more effective

Reklama ETARGET:

18. GRAVATAR - rictflali@barrymail.xyzrictflali4. 9. 2022 22:10:00
For purchasing branded Cialis over the counter, the easiest way is to place an order at an international or foreign online pharmacy, whose activities are not regulated by US pharmaceutical legislation <a href=http://vtopcial.com/>cialis generic name</a>
19. GRAVATAR - flietly@barrymail.xyzflietly9. 9. 2022 22:10:00
Because many drugs are excreted in human milk, caution should be exercised if clomiphene citrate is administered to a nursing woman. <a href=http://clomida.com/>clomid tablet</a> because I prefer Sarms for obvious reasons.
20. GRAVATAR - Tythink@barrymail.xyzTythink13. 9. 2022 0:06:00
<a href=http://tamoxifenolvadex.com/>where can i buy nolvadex pct</a> 1995; 80 3546 3552.
21. GRAVATAR - puffefnob@barrymail.xyzpuffefnob16. 9. 2022 14:32:00
9 mg L day 2 and 1. <a href=https://buydoxycyclineon.com/>buy doxycycline dose for std</a>
22. GRAVATAR - Cresync@barrettmail.xyzCresync7. 10. 2022 0:08:00
<a href=http://buylasixon.com/>what is lasix used for in dogs</a> Cerebral hyperaemia or neurovascular coupling is the process of linking the cerebral blood flow to the neuronal activity to ensure an adequate blood supply to the brain

Reklama ETARGET:

23. GRAVATAR - erormoura@barrettmail.xyzerormoura12. 10. 2022 15:07:00
Examples of fluorescent labels include, but are not limited to Alexa Fluor dyes Alexa Fluor 350, Alexa Fluor 488, Alexa Fluor 532, Alexa Fluor 546, Alexa Fluor 568, Alexa Fluor 594, Alexa Fluor 633, Alexa Fluor 660 and Alexa Fluor 680, AMCA, AMCA S, BODIPY dyes BODIPY FL, BODIPY R6G, BODIPY TMR, BODIPY TR, BODIPY 530 550, BODIPY 558 568, BODIPY 564 570, BODIPY 576 589, BODIPY 581 591, BODIPY 630 650, BODIPY 650 665, Carboxyrhodamine 6G, carboxy X rhodamine ROX, Cascade Blue, Cascade Yellow, Coumarin 343, Cyanine dyes Cy3, Cy5, Cy3 <a href=https://bestcialis20mg.com/>canadian pharmacy cialis 20mg</a> Roots die, plant dies it s as simple as that
24. GRAVATAR - plaubbida@benjaminmail.xyzplaubbida1. 11. 2022 14:58:00
Nature medicine <a href=http://stromectol.autos/>order stromectol</a>
25. GRAVATAR - Zootthory@newonlinemail.xyzZootthory5. 11. 2022 20:47:00
J Natl Compr Canc Netw 2006; 4 480 508 <a href=http://priligy.me/>priligy amazon</a> Fidianingsih I, Aryandono T, Widyarini S, Herwiyanti S, Sunarti S
26. GRAVATAR - Quexerolo@benjaminmail.xyzQuexerolo13. 11. 2022 19:41:00
Despite the increase in canal area, most eyes showed no significant increase in overall PROX1 expression compared to untreated Angpt1 ΔNC eyes <a href=http://nolvadex.one/>reviews for best place to buy nolvadex</a> Therefore, different assessment methods for MLT need to be compared, and the most reliable one should be adopted in future studies
27. GRAVATAR - stirutt@newonlinemail.xyzstirutt14. 11. 2022 21:33:00
Yao XJ, Wainberg MA, Pollak M <a href=https://stromectol.ink/>stromectol over the counter uk</a>

Reklama ETARGET:

28. GRAVATAR - duchthusy@barrettmail.xyzduchthusy19. 11. 2022 4:36:00
<a href=https://lasix.autos/>over the counter lasix at walmart</a> whereby the appearance of muscularity is maximized
29. GRAVATAR - Slaldycle@topmailnew.xyzSlaldycle21. 11. 2022 17:02:00
levitra kinderparacetamol etos The House on July 11 passed a farm bill that was limitedonly to agricultural support programs, leaving out food stampsaltogether <a href=https://doxycycline.world/>i took expired doxycycline</a> Sessa, Ospedale San Giovanni, Bellinzona, Switzerland; Dr N
30. GRAVATAR - addedetem@mailuk.siteaddedetem22. 11. 2022 8:15:00
The majority of activated B cells proliferate in the germinal centers of lymph nodes an transform into memory cells <a href=http://clomid.mom/>clomiphene bodybuilding</a> 9 years and half the women were followed for longer periods of time
31. GRAVATAR - opporia@newonlinemail.xyzopporia7. 12. 2022 12:31:00
Last year s model had a perfectly acceptable 1, 280 x 800 pixel IPS LCD panel, which was more than reasonable for a 200 tablet <a href=https://stromectol.pics>ivermectin pour on</a> How Diabetes Works Scientists find cure for type 2 diabetes in rodents, don t know how it works
32. GRAVATAR - Idiomia@barrettmail.xyzIdiomia12. 12. 2022 2:32:00
Therapy Novel and Emerging Strategies <a href=http://nolvadex.lol>tamoxifen class</a>

Reklama ETARGET:

33. GRAVATAR - ELomonnem@benjaminmail.xyzELomonnem16. 12. 2022 1:57:00
An Alternative Pathway for Androgen Synthesis <a href=https://ccialiss.top>buy cialis uk</a> PubMed 16314892
34. GRAVATAR - swammic@bernardmail.xyzswammic18. 12. 2022 10:56:00
<a href=http://accutane.one>isotretinoin</a> The names of all prescription and nonprescription over the counter medications, vitamins, and herbal supplements you take
35. GRAVATAR - basergy@benjaminmail.xyzbasergy20. 12. 2022 9:32:00
<a href=http://cialis.pics>buy cialis 10mg</a> There was a faint candlelight in there at this time, but I didn t know what was going should i skip blood pressure pill when my blood pressure meds is low on inside
36. GRAVATAR - broorgowl@newonlinemail.xyzbroorgowl24. 1. 2023 0:31:00
2012 Feb 2; 366 5 421 32 <a href=https://cialis.hair>cialis for daily use</a> Conclusion Although the analysis of 207 patients did not show any statistically significant difference between each of the treatment groups, the results of meta analysis showed a significant prolongation of DFS in the GOS group
37. GRAVATAR - Augmedy@onemailtop.xyzAugmedy26. 1. 2023 3:21:00
While various antibiotics have been explored as treatments for some types of IBD or its complications, antibiotics have been also been associated with IBD flare ups and an increased risk of C difficile infection <a href=http://cialis.autos>is there a generic cialis available</a>

Reklama ETARGET:

38. GRAVATAR - pogiese@topnewmail.xyzpogiese26. 1. 2023 9:59:00
<a href=https://lasix.mom>lasix buy</a> The traditional practice of waiting for PTT to resolve after fibrinolysis before starting heparin may allow clinicians to avoid anticoagulating a patient with active fibrinogen degradation coagulopathy
39. GRAVATAR - crurnonge@topmailnew.xyzcrurnonge27. 1. 2023 20:31:00
What if you are eager for the return of your fertility, but are not ready to wean <a href=http://cialis.motorcycles>buy cialis canada pharmacy</a> When you touch it, it s easy to move around under the skin as opposed to being stuck in one place
40. GRAVATAR - Soorymn@bernardmail.xyzSoorymn27. 1. 2023 23:39:00
<a href=http://nolvadex.best>buy tamoxifen for men</a> VisualAbstract Fulvestrant- palbociclib and letrozole- palbociclib are equally effective for HR advanced breast cancer
41. GRAVATAR - teerhearm@barrymail.xyzteerhearm28. 1. 2023 18:51:00
<a href=https://vkamagras.cyou>desmethyl kamagra</a> Schaal KP, Lee HJ
42. GRAVATAR - undissize@mailuk.siteundissize28. 1. 2023 22:49:00
My onc keeps telling me she thinks it s from left over chemo effects but I haven t had chemo in a year <a href=http://zithromax.buzz>z pack for ear infection</a>

Reklama ETARGET:

43. GRAVATAR - teerhearm@barrymail.xyzteerhearm30. 1. 2023 16:23:00
<a href=http://priligy.bond>priligy dapoxetine buy</a> There natural ease does blood pressure meds cause dizziness when standing organsa blood pressure medicine is no day and night in the world, After an unknown amount of time, the magic circle was finally carved
44. GRAVATAR - Sogalgowl@onymail.xyzSogalgowl30. 1. 2023 19:24:00
<a href=http://stromectol.one>ivermectin cats</a> Nanotransporters for drug delivery
45. GRAVATAR - undissize@mailuk.siteundissize31. 1. 2023 11:18:00
1 Coumadin is a registered trademark of Bristol Myers Squibb Pharmaceuticals <a href=https://clomid.beauty>clomid for bodybuilders</a>
46. GRAVATAR - crurnonge@topmailnew.xyzcrurnonge1. 2. 2023 4:03:00
<a href=https://clomid.pics>clomid dosage</a> First, we had to master new animal models to understand drug resistance to tamoxifen in human breast cancer cells
47. GRAVATAR - froriemom@barrettmail.xyzfroriemom3. 2. 2023 23:30:00
round white C logo <a href=http://nolvadex.hair>nolvadex price</a> Long term effect of omega 3 fatty acid supplementation in active rheumatoid arthritis

Reklama ETARGET:

48. GRAVATAR - trobrehek@baileymail.xyztrobrehek4. 2. 2023 0:56:00
Despite the elevated initial values, progesterone levels fell rapidly at the mid luteal phase as a sign of premature luteolysis <a href=http://aviagra.best>viagra and cocaine</a>
49. GRAVATAR - Bleatte@newonlinemail.xyzBleatte9. 2. 2023 17:15:00
The mixture was allowed to warm to room temperature and was then stirred for 1 hour <a href=http://lasix.mom>lasix online</a> Congrats to Annala, and Mama Keya, and Phoenix1
50. GRAVATAR - Doloblirl@bernardmail.xyzDoloblirl15. 2. 2023 7:40:00
161718 Women taking both hormones and hepatic enzyme inducing drugs should report breakthrough bleeding to their prescribers <a href=https://nolvadex.pics>low dose tamoxifen</a> In Japan, IVF typically costs around 300, 000 3, 000, while in China, the prices tend to be somewhat higher 30, 000 yuan or 5, 000, and in some areas in China, costs are comprable to the U
51. GRAVATAR - saicuro@newonlinemail.xyzsaicuro20. 2. 2023 11:43:00
<a href=http://buycialis.autos>brand name cialis online</a> Your doctor should discuss the proper dosage and how often you should take the medication
52. GRAVATAR - kanteekal@bernardmail.xyzkanteekal25. 2. 2023 3:03:00
I Would Simply Recommend Working Intently With Your Physician For All The Recommended Lab Checks To Ensure You Stay Wholesome While On The Food Regimen I Lived The Last 10 Years With This Illness And A Mentality Of Well All These Other People Around Me Are Eating And Consuming These Things, So I Wish To Be Normal herbalife for weight loss Like Them I M Fortunate That Mentality Didnt Kill Me I Ve Had A1c Of 12, Unhealthy Cholestoral In The High 600s And Triglycerides Of Virtually 2000 And Sure, The Writer Is Right, Our Lives Are Ridiculously Built Round Food That S Why We Have An Obesity Epidemic In This Nation Everywhere I Went For The Last 10 Years I Was Surrounded By Foods And Drinks <a href=https://buycialis.homes>real cialis online</a>

Reklama ETARGET:

53. GRAVATAR - Beriloolo@onymail.xyzBeriloolo2. 3. 2023 7:36:00
<a href=http://buycialis.homes>buy cialis online us</a> That s how I ended up with hydra in my main tank
54. GRAVATAR - asymnHins@barrettmail.xyzasymnHins2. 3. 2023 23:54:00
Rolland ZnuPMiVoXOsxpWy 6 27 2022 <a href=http://buycialis.hair>online cialis pharmacy</a>
55. GRAVATAR - Abilllync@beaumail.xyzAbilllync29. 4. 2023 2:25:00
At the end of the treatment, the prostatic volume decreased by 28 <a href=https://acialis.sbs>buy viagra and cialis online</a> TdTomato neurons in the dorsal medulla localized to the nucleus of the solitary tract boxed region in G and those in the ventral medulla to the nucleus ambiguus asterisk in G
56. GRAVATAR - Drieprilm@cmaill.xyzLFWrkft14. 8. 2023 5:44:00
Coreg, used to treat congestive heart failure and hypertension, became available in this country as a generic drug this month <a href=http://cialisa.buzz>generic cialis for sale</a> If you make a platform and convert the content on both sides to each other

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]