12.května 2007

Aktuality Jak na městskou a obecní policii

Asi před dvěma lety jsem tady psal článek Jak vyzrát na (městskou) policii. Po dvou letech musím říct, že se příliš nic nezměnilo. Článek stále platí a já se ho stále držím.

Nedávno se ke mě dostal link na web www.straznici.com, který se celou problematikou zabývá ještě podrobněji.

Upozorňuje například na to, že podle Paragrafu 11, odst. 3, 4 a 5 zákona č.553/1991 Sb., o obecní policii je strážník povinen vás poučit o možnosti odepřít podat vysvětlení. Ruku na srdce - už vás o tom nějaký strážník někdy informoval? Mě myslím jednou, ale nejsem si jist.

Rozebírají také obligátní lístečky za stěračem od městské policie. Že nemají žádnou právní hodnotu jsem věděl, ale že nemají právo potom majitele obesílat dopisy, aby se dostavil podat vysvětlení, to je pro mě novinkou.

Určitě se také hodí vědět, jakým způsobem vás mohou měšťáci zastavit a jaký stejnokroj u toho musí mít.


Přečteno: 5764x | Komentářů: 6x | Kategorie: Aktuality

Komentáře čtenářů

1. GRAVATAR - Betyna22. 6. 2007 13:56:00
Četla jsem stránky www.strážníci.com a spoustu dalších stejně vyblblých stránek a marně přemýšlím,kdy jsem měla naposledy já nebo blízcí okolo mě co do činění se strážníky .Myslím si,že většina lidí,kteří se zapojují do podobných bojů proti strážníkům na tom nebude až tak O.K.Nelíbí se mi,že jsou všichńi strážníci házeni do jednoho pytle a / všichni pekaři také nepečou stejný chleba / že místo toho aby se pěstovala přirozená autorita v těchto složkách,tak se proti nim ze všech stran brojí.Vím o čem mluvím,neboť tuto práci dělám a mám celkem přehled ze všech stran.Také nad některými občany kteréřešíme zůstává rozum stát.Ale o tom se nikde nedočtete.Věřte mi ,ale to by bylo počtení!!!!!
A na konec - ty zákony podle kterých se řídíme - přece nevymýšlíme MY!
2. GRAVATAR - Peter16. 10. 2010 11:15:00
No Betyno, jestli jste součástí "těchto složek" - jak píšete, tak už jenom pohledem na Váš text se člověk zhrozí, co za tupouny to na těch stanicích dřepí! Vždyť ani neumíte správně psát... a to si myslím, že by policista(ka) měl být natolik vzdělaný(á) aby slespoň zvládl administrativu se svým zaměstnáním spojenou, jak potom asi vypadá protokol, který sepíšete?! - jako od člověka, který nemá ani středoškolské vzdělání.

Teď jste opravdu zabodovala, doufám, že jste jen "tmavá" vyjímka.

Reklama ETARGET:

3. GRAVATAR - 89.248.248.262. 2. 2011 23:41:00
Když jste tak svatá, tak běžte pryč aby vám to neuškodilo. Netvoříte HDP a berete peníze za hlouposti lidem, kteří dřou ráno, odpoledne, večer. Chováte se jak hovada k lidem, kteří vás vlastně živí. Né stát! Ten má hovno! Jen patent na byrokraty.
4. GRAVATAR - josef107@centrum.czjosef22. 2. 2011 10:10:00
Dobrý den. Také bojuji se strážníky MP Mladá Boleslav ohledně odtažení vozidla z parkoviště při čištění. Zde máte stanovisko MV odbor bezpečnostní politiky,oddělení obecní policie atd.
Z platné právní úpravy vyplývá, že obecní policie není orgánem vykonávajícím státní správu na úseku místní či přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích. V této souvislosti. Obecní policie se podílí v rozsahu stanoveném zákonem o obecní policii nebo jiným zákonem(zákon o silničním provozu) na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Nic dalšího. Takže si to přeberte. Číst řádně oprávnění strážníků slovo od slova.
5. GRAVATAR - tepujemeba@centrum.skMiro3. 11. 2012 14:19:00
http://www.tepujeme.sk/ drzim palce...
6. GRAVATAR - advarve@benjaminmail.xyzadvarve21. 4. 2023 6:04:00
Generic name Lasicare 20mg <a href=http://finasteride.one>online finasteride prescription</a>

Přidat vlastní komentář k článku



Z důvovů ochrany proti spamu prosím do následujícího políčka napište texy "NOSPAM":

Chcete-li ke komentáři přidat svou fotku nebo jinou ikonku, postupujte podle návodu.


TOPlist

[CNW:Counter]